Είναι το λάδι προσώπου το ίδιο απαραίτητο με την ενυδατική;

by
  • 37
    Shares

Μεγάλη συζήτηση. Κάποιο μπέρδεμα υπάρχει όντως στο θέμα. Άλλο, όμως το ένα κι άλλο το ένα. Αρχικά, μείνε στην υφή τους. Μόνο απ’ αυτή καταλαβαίνεις τη διαφορά, χωρίς να χρειάζεται να ξέρεις περισσότερα. Μία ενυδατική – ανάλαφρη ή πλούσια – στοχεύει στη συγκράτηση του νερού και στο να αποτρέψει την επιδερμική απώλεια υγρασίας. Συν το ότι συνήθως περιέχει σούπερ θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, για έξτρα προστασία από εξωτερικούς παράγοντες. Ένα λάδι πάλι (που το λες κι έλαιο) χαρίζει περισσότερη θρέψη – εκτός από ενυδάτωση, καταπραϋνει και δημιουργεί μία εκπληκτική ασπίδα προστασίας γενικότερα. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα το λάδι είναι το μεγαλύτερο trend της κοσμετολογίας και λέγεται ότι είναι εξίσου must-have με την ενυδατική. Το  ένα όμως, δεν αποκλείει το άλλο. 

Οι ειδικοί επιμένουν να θεωρούν το λάδι ως ένα από τα σημαντικότερα βήματα περιποίησης για το βράδυ. Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της νύχτας ενεργοποιούνται οι επανορθωτικοί μηχανισμοί και η επιδερμίδα είναι πιο δεκτική σε πιο πλούσια ενεργά συστατικά. Επιπλέον, σύμφωνα με δικές τους θεωρίες αν ένα λάδι χρησιμοποιηθεί το πρωϊ κι έχει ήλιο μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία στο δέρμα. Κι όσο κι αν σήμερα οι φόρμουλες νέας τεχνολογίας είναι εξελιγμένες και μεταξύ άλλων σπάνια λάδι να αφήσει λιπαρά κατάλοιπα στην επιδερμίδα, δημιουργώντας άλλα θέματα, είναι ξεκάθαρα προτιμότερο να χρησιμοποιείς ένα τέτοιο υπερπροϊόν περιποίησης το βράδυ.

πι.ες: Στο δικό μου μπάνιο οι ενυδατικές κρέμες που αγαπώ και χρησιμοποιώ αυτή την περίοδο κάνουν φανταστικό παρεάκι με μερικά από τα πιο αγαπημένα μου λάδια περιποίησης. Στο δικό σου μπάνιο τι γίνεται;

Να σε φροντίζεις καθημερινά και σωστά

 Comments

Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ινσταγκραμίσου