Aυτή είναι η υπέροχη δέσμευση της The Body Shop για την κρίση της ρύπανσης

by
  • 27
    Shares

Γνωρίζοντας πια ότι η παγκόσμια κρίση της ρύπανσης που οφείλεται στα πλαστικά απορρίμματα δεν επηρεάζει αρνητικά μόνο τον πλανήτη αλλά και τον άνθρωπο, η φανταστική κι αγαπημένη The Body Shop δεσμεύεται να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή με έναν διαφορετικό τρόπο, που συναρπάζει. Στόχος της είναι όχι μόνο η καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης αλλά και η ενδυνάμωση των ανθρώπων (όπως πάντα, άλλωστε).

 

Η The Body Shop στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με άξονα την προστασία του περιβάλλοντος καινοτομεί χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά Ανακυκλωμένο Πλαστικό από το Εμπόριο με Κοινότητες στις συσκευασίες της.

«Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να προάγουμε την κοινωνική αλλαγή και να συμβάλουμε στην ενδυνάμωση των ανθρώπων με το ανακυκλωμένο πλαστικό που προμηθευόμαστε μέσω του προγράμματός μας Εμπόριο με Κοινότητες. Το μακροπρόθεσμο όραμά μας είναι οι συσκευασίες των προϊόντων μας να μη βλάπτουν ούτε τον άνθρωπο ούτε το περιβάλλον και να μπορούν να μεταποιηθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν».

Και στη συνέχεια προτεραιότητα είναι ο πλανήτης. Να έχεις ως εταιρεία ένα θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Κι η λύση δεν βρίσκεται στο να μην χρησιμοποιηθεί καθόλου πλαστικό. «Εφόσον χρησιμοποιείται με υπεύθυνο τρόπο, το πλαστικό μπορεί να είναι βιώσιμο».

«Επομένως, πρέπει να δείχνουμε την αγάπη μας στο πλαστικό που όντως χρησιμοποιούμε. Αυτό που κάνει τη θέση μας απέναντι στην κρίση της πλαστικής ρύπανσης ξεχωριστή είναι η υιοθέτηση μίας υπεύθυνης στάσης ως προς τη χρήση πλαστικού.»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Body Shop Official (@thebodyshop) στις

Στην Ινδία, τα μη συλλεχθέντα απορρίμματα αναλογούν σχεδόν στο 1/3 των απορριμμάτων. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει στην ανάδυση ενός ανεπίσημου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων από τους λεγόμενους «συλλέκτες απορριμμάτων», ο αριθμός των οποίων αγγίζει τα 1,5 εκατομμύρια!). Στην Bengaluru, μάλιστα, οι άνθρωποι της The Body Shop συνεργάζονται με την Hasiru Dala, που σημαίνει «Πράσινη Δύναμη». Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα κοινωνική οργάνωση που συνεργάζεται με τους συλλέκτες απορριμμάτων, τους αφανείς ήρωες που εργάζονται αδιάκοπα για να διατηρούν τους δρόμους της πόλης καθαρούς.

Οι συλλέκτες απορριμμάτων στην Ινδία είναι στην πλειονότητά τους «Ντάλιτ», οι οποίοι στο παρελθόν ήταν γνωστοί και ως «ανέγγιχτοι». Πρόκειται για την κατώτερη ομάδα με βάση το κοινωνικό σύστημα της Ινδίας που είναι ιεραρχημένο σε κάστες, γεγονός που καθιστά τους ανθρώπους αυτούς ευάλωτους, αφού αντιμετωπίζουν διακρίσεις και κακές συνθήκες διαβίωσης και εργασίας.

Εκτός από την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης, επιδίωξη της The Body Shop είναι να προάγει την κοινωνική αλλαγή και να συμβάλει στην ενδυνάμωση των ανθρώπων.

«Συλλέγω απορρίμματα εδώ και περίπου 30 χρόνια, από παιδί. Είναι μία πραγματικά σκληρή και απαιτητική από άποψη σωματικής αντοχής εργασία. Οι συλλέκτες απορριμμάτων αντιμετωπίζουν πολλών ειδών δυσκολίες, όπως ηθική παρενόχληση, καθυστερήσεις πληρωμών και προβλήματα υγείας. Παρόλα αυτά, μέσα από τη συλλογή απορριμμάτων κατάφερα να αναθρέψω την οικογένειά μου και να στείλω τα παιδιά μου στο κολλέγιο. Είμαι πολύ περήφανη για τη δουλειά μου. Πιστεύω ότι παίζουμε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο να
διατηρούνται οι πόλεις καθαρές και βοηθάμε στην ανακύκλωση μιας τεράστιας ποσότητας πλαστικών απορριμμάτων που παράγονται από την κοινωνία.»


Anamma, πρώην συλλέκτρια απορριμμάτων και νυν Dry Waste Collection Centre Manager, Bengaluru

Η ομορφιά είναι συναίσθημαΕκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

Τι σημαίνει να μπορείς να έχεις ένα τόσο ρυθμικό βηματισμό;

Αυτό είναι το αλφαβητάρι του καλοκαιριού

Όταν χρειαστείς δροσερή κρέμα ματιών και συμβουλή χρήσης για πολύ λαμπερό βλέμμα κλίκαρε εδώ

Φίλε μου αν είναι να εκτεθείς στον ήλιο, το νου σου να το κάνεις με ασφάλεια

Ποιος λέει ότι οι ωραιότερες καλοκαιρινές σκιές ματιών είναι μόνο οι μπρονζέ;

mood of the facebook
mood of the instagram
mood of the pinterest
  • Ideias de Make com Muito Brilho para usar o ano todo!
  • #makeup #blue #blueeyeliner #look
  • Η Caudalie έχει την πιο σούπερ αντηλιακή σειρά για σένα που νοιάζεσαι για το περιβάλλον - Beauty Diaries
  • Άνοιξε τα μάτια σου και δες την ανάγκη σου για πιο λαμπερό βλέμμα - Beauty Diaries
  • Φιλία: Η απόλαυση της ανάγκης να δίνεις και να δίνεσαι - Beauty Diaries
  • Σημεία επαφής - Beauty Diaries
  • Απ' όλα τα ωραία, εσύ χρόνε, μόνο εσύ  - Beauty Diaries
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.

ινσταγκραμίσου