Η Klorane είναι ένα υπέροχο VEGAN brand που από πάντα εστιάζει στη θεραπευτική νοημοσύνη των φυτών

by

Με αφορμή την αγάπη μου για ό,τι περιέχει φύση, γαλλική εσάνς και μια δερμοκαλλυντική προσέγγιση σημειώνω στο ημερολόγιο της ομορφιάς μερικά χρήσιμα κι ωραία της υπέροχης κι αγαπημένης Klorane.

  • Το 1966, ως πρωτοπόρος στη φυσική δερμοκοσμητολογία η Klorane αποκαλύπτει τη θεραπευτική νοημοσύνη των φυτών: ένα φυτό – μία ένδειξη.
  • Το 1994 τη στιγμή που το σχέδιο της αειφόρου ανάπτυξης μόλις βλέπει το φως στη Σύνοδο για την προστασία του περιβάλλοντος (Ρίο, 1992) η Klorane έχει ήδη δεσμευτεί γι’αυτό, δημιουργώντας το KLORANE BOTANICAL FOUNDATION.
  • Το 2012 η Klorane είναι η 1η δερμοκαλλυντική μάρκα που αποκτά την πιστοποίηση ΕCOCERT, την πιο απαιτητική όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Το 2016 γιορτάζει τα 50 της χρόνια και δηλώνει αναμφισβήτητα περήφανη για την ιστορία της. Ανήκει στις γαλλικές μάρκες, που μπορούν να μιλούν για μια αξιόλογη και εκπληκτική κληρονομιά.
  • Το 2020 η Klorane είναι ήδη η 1η φυσική μάρκα στο φαρμακείο της Ευρώπης.

ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ

Γεννημένη πριν από περισσότερα από 50 χρόνια από έναν βοτανολόγο φαρμακοποιό, η Klorane, άξια κληρονόμος της ιστορίας του οραματιστή δημιουργού της, μελετά πάντα τον κόσμο των φυτών για να αποκαλύψει τη θεραπευτική νοημοσύνη τους. Σήμερα αυτή η φαρμακευτική και βοτανολογική κληρονομιά είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη για να απαντήσει στην αυξανόμενη ζήτηση φυσικών φροντίδων, αλλά παράλληλα ασφαλών, οικολογικών και εύχρηστων στην καθημερινότητά μας.

Από το 2021, η Κlorane EΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ, ΦΥΣΙΚΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΔΕΡΜΟΚΑΛΛΥΝΤΙΚΗ μάρκα επανασχεδιάζει όλες τις φροντίδες της για να προσφέρει: Περισσότερη φυσικότητα (χωρίς συμβιβασμούς όσον αφορά στην ασφάλεια αλλά και στην ικανοποίηση των αισθήσεων), Περισσότερη καινοτομία (για καλύτερη επίδραση στο περιβάλλον και στην καρδιά των συνθέσεών της πάντα μια θεραπευτική ευφυία των φυτών)

Τα φυτά της Klorane καλλιεργούνται στα 200 εκτάρια της γης της με βιολογική καλλιέργεια και με σεβασμό στο οικοσύστημα.

Νομίζω ότι εσύ που την αγαπάς θες να ξέρεις. Εσύ που απλά την θαυμάζεις ή την παρατηρείς από απόσταση, ώρα να πλησιάσεις και να μυηθείς στις υπέροχες αξίες της. Μοιράζεται πάντα ξεκάθαρα λόγια, συγκεκριμένες ενέργειες κι απτές αποδείξεις που τη φέρνουν μπροστά από μια «Συνειδητή Φροντίδα» της Pierre Fabre, για τα δερμοκαλλυντικά.

Χρειάστηκε πολύς χρόνος, άπειρες δοκιμές, χιλιάδες συζητήσεις και άλλοι τόσο προβληματισμοί, προκειμένου να αναπτυχθούν οι συνθέσεις της Klorane. Κι είναι όλες τις: πιο φυσικές, αλλά και ασφαλείς, αποτελεσματικές, αλλά κι απόλυτα ικανοποιητικές για τις αισθήσεις, με μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Τα διαπιστευτήρια λένε ότι οι ομάδες της δημιουργίας των συνθέσεων της Klorane και εκείνες που διεξάγουν τις κλινικές και τοξικολογικές μελέτες, έχουμε ανταποκριθεί στην πρόκληση με συνθέσεις που αγγίζουν έως και το 98% σε συστατικά φυσικής προέλευσης, χωρίς συμβιβασμούς στην αποτελεσματικότητα και την ανοχή!

ΓΙΑ ΤΗΝ KLORANE H AΛΗΘΙΝΗ ΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.

Πράγματι, ακόμη και στη φύση, η Klorane ταξινομεί τα φυτά για να αποφύγει οποιοδήποτε συστατικό – βεβαίως φυσικό – αλλά πιθανόν
ερεθιστικό, όπως για παράδειγμα: – Κάποια θεϊικά επιφανειοδραστικά φυσικής προέλευσης που αυξάνουν το % φυσικότητας του προϊόντος, αλλά είναι αμφιλεγόμενα για το ερεθιστικό δυναμικό τους – αιθέρια έλαια που είναι φυσικά αλλά δυνητικά αλλεργιογόνα.

ΑΠΟ ΤΟ 2021 EXEI ΕΩΣ ΚΑΙ 98% ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, EINΑΙ VEGAN ΧΩΡΙΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΘΕΙΙΚΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΟΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΕΛΑΙΑ, 100% ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΠΟΥ ΞΕΠΛΕΝΟΝΤΑΙ.

Τα φυτά ήταν πάντα στην καρδιά της τεχνογνωσίας του ομίλου Pierre Fabre: καλλιεργούνται σε 200 εκτάρια γης με πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια στο Tarn, προστατεύονται στο βοτανικό εργαστήριο όπου διατηρούνται περισσότερα από 307 είδη που απειλούνται με εξαφάνιση. Μελετώνται για να αποκαλυφθεί η θεραπευτική τους νοημοσύνη είτε είναι στα φάρμακα είτε στα δερμοκαλλυντικά όπως στην Klorane.

Στο μεταξύ, για να προχωρήσει περισσότερο στην πράσινη καινοτομία, η Klorane επιτάχυνε τη μέθοδο βιολογικής καλλιέργειας εμβληματικών φυτών της: λινάρι, τσουκνίδα, παιωνία, κενταυρίδα, cupuaçu. Μερικά είδη καλλιεργούνται εφεξής απευθείας στα 200 εκτάρια γης με πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια στο Tarn.

Επιπλέον, έχει αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό τις μεθόδους εκχύλισης με πράσινη χημεία, χωρίς διαλύτες ή με πράσινους διαλύτες, στα δικά της εργαστήρια στο Gaillac, στην περιοχή Tarn. Διατηρώντας μάλιστα τον έλεγχο των διαδικασιών της μπορεί να εγγυηθεί την ιχνηλασιμότητα και την ακριβή δοσολογία των εκχυλισμάτων της. Αυτή είναι η διασφάλιση της αποτελεσματικότητας και των υψηλών προδιαγραφών ποιότητας στην ανάπτυξη των προϊόντων της.

Η Klorane έχει επίσης μια πολύ ιδιαίτερη τεχνογνωσία στην αξιολόγηση των διατροφικών υποπροϊόντων: φλοιός ροδιού, σπόροι cupuaçu, κουκούτσι μάνγκο. Οι παραγωγοί καλλιεργούν το βρώσιμο μέρος – τον καρπό ή τον πολτό τους – και μετά αξιολογούν τι θα πρέπει να πεταχτεί. Αυτός ο τύπος κυκλικής οικονομίας αποδεικνύει την πραγματική θετική επίδραση στο περιβάλλον.

ΕΤΣΙ Η KLORANE ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘEI ΟΤΙ ΤΟ 100% ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ.

Η συσκευασία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 40% των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τελικού προϊόντος, εξαιρουμένης της χρήσης. Για να ελαχιστοποιήσει τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις, η βελτίωση του αποτυπώματος της συσκευασίας της ήταν απαραίτητη, διατηρώντας παράλληλα τον θεμελιώδη ρόλο της: την προστασία των προϊόντων και την εύκολη χρήση τους από τους καταναλωτές.

H Klorane χρησιμοποιεί 50% ανακυκλωμένο πλαστικό από το 2016 σε όλα τα φιαλίδια των σαμπουάν της.

Το Klorane Botanical Foundation έχει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, που ενημερώνει από νεαρή ηλικία για τη σημασία της βοτανικής στην καθημερινή ζωή. Μέσω του προγράμματος αυτού: «Ο σπόρος του βοτανολόγου», περισσότερα από 600.000 παιδιά έχουν ευαισθητοποιηθεί σε όλο τον κόσμο.

Και το καλύτερο; Δεσμεύεται απέναντι σε πληθυσμούς όπου απειλείται η βιοποικιλότητα. Στο Σαχέλ, για παράδειγμα, για να σταματήσει την ερημοποίηση, 11 αφρικανικές χώρες ενώθηκαν για ένα μεγάλο σχέδιο το Μεγάλο Πράσινο Τείχος: μια φυτική ζώνη πολλαπλών φυτικών ειδών που διασχίζει την αφρικανική ήπειρο από το Ντακάρ στο Τζιμπουτί, δηλ. Περισσότερα 7.000 χλμ. μήκος και 15 χλμ.πλάτος. Αυτή η δράση της την  έφερε σε συνεργασία με την UNESCO και της δόθηκε η πιστοποίηση UNESCO Green Citizens για την ευαισθησία της στην προστασία της βιοποικιλότητας. Τέλος, η δέσμευσή της προσβλέπει συνεχώς στην αύξηση των γνώσεών της στη βοτανική. Γι' αυτό το λόγο διοργανώνει εξερευνητικές αποστολές σε όλο τον κόσμο και συμμετέχει επίσης σε επιστημονικά προγράμματα κυρίως για την αναγέννηση φυτικών ειδών προς εξαφάνιση: μια μελλοντική προσέγγιση για να καταπολεμήσει τη διάβρωση των εδαφών που απειλεί τη φυτική βιοποικιλότητα.

10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΗΔΗ 40.000 ΕΚΤΑΡΙΑ ΓΗΣ ΕΓΙΝΑΝ ΞΑΝΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΤΗ ΣΕΝΕΓΑΛΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΚΗΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ 1.500 ΝΤΟΠΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΝΑΣ ΕΝΑΡΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ: Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ.

2 σχέδια του Κlorane Bοtanical Foundation έχουν πάρει την τιτλοποίηση UNESCO GREEN CITIZENS: αυτό της Κumba Daddy Ka στη Σενεγάλη γα τη δηµιουργία κήπων που φροντίζουν γυναίκες στην καρδιά του Μεγάλου Πράσινου τείχους και αυτό του Μanoel στη Βραζιλία που χάρη στη καλλιέργεια του Cupuaçu, στην αγροδασοπονία επιτρέπει σε µια ολόκληρη κοινότητα να ζει καλύτερα προστατεύοντας παράλληλα το δάσος του Αµαζονίου.

ΤΟ KLORANE BOTANICAL FOUNDATION κάνει τα εξής ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ:

  • Υποστηρίζει, σε συνεργασία με το CNRS, (Ενικό Κεντρο Ερευνών της Γαλλίας) ένα ερευνητικό πρόγραμμα για τον καθαρισμό ενός μολυσμένου ποταμού με τη βοήθεια της Υδάτινης Μέντας.
  • Διατηρεί τις άγριες παιώνιες που απειλούνται με εξαφάνιση και εξερευνά με το Βοτανικό Ινστιτούτο της Ακαδημίας Επιστημών της Κίνας μεθόδους πολλαπλασιασμού του είδους με καλλιέργεια in vitro για την τελική επανεισαγωγή της στο φυσικό περιβάλλον της.
  • Δεσμεύεται στον Ισημερινό για την προστασία του δάσους σε συνεργασία με τους αγρότες Kichwas και την προώθηση της τοπικής οικονομίας.
  • Προστατεύει Αμαζόνιο από την αποψίλωση των δασών, διασφαλίζοντας τη μετάδοση της τεχνογνωσίας της αγροδασοκομίας, ευαισθητοποιώντας τους τοπικούς πληθυσμούς και ιδίως τα παιδιά για τη σημασία της διατήρησης του δάσους.
Από το 2016, το Βραβείο BotanyFor Change τoυ Klorane Βοtanical Foundation τοποθετεί τη φύση στην καρδιά των πόλεων. Στην 6η χρονιά αυτού του προγράμματος το βραβείο δόθηκε στο σχέδιο Happy Valleé για την ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ Α1: Σε 20 χλμ του άξονα που ενώνει το Παρίσι με το αεροδρόμιο Roissy o αυτοκινητόδρομος μετατρέπεται σε μια πεδιάδα οικολογική και βιώσιμη. Ένα νέο περιβάλλον που θα φέρει τη φύση στο αστικό τοπίο με λουλούδια, κυψέλες, κήπους και καλλιεργημένα χωράφια...

Φυσικά το KLORANE BOTANICAL FOUNDATION δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα για περισσότερα από 15 χρόνια! Η δενδροφύτευση 10.000 ελαόδεντρων στη Φιγαλεία της Ηλείας από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, η προστασία των αιωνόβιων ελαιόδεντρων σε όλη την Ελλάδα αλλά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι μερικά μόνο από τα σχέδια μας για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για την ευαισθητοποίηση των παιδιών.

Δες όλη την ΥΠΕΡΟΧΗ δράση του KLORANE BOTANICAL FOUNDATION εδώ.

Η ομορφιά είναι (ξεκάθαρα) συναίσθημα γι’ αυτό κι αν ξέρεις κάποια απ’ όλα αυτά που βρίσκονται στην καρδιά της Klorane, την αγαπάς για πάντα!Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

H κρέμα ματιών της Glow Era με τη δύναμη τεσσάρων φυτικών βλαστοκυττάρων είναι ό,τι πιο must-have μπορείς να έχεις για εφέ lifting!

Κalyka: Όσφρηση, υφή και συναίσθημα για ένα greek beauty brand με μικρή παραγωγή

Στη Skināēr βρήκα το πιο τέλειο Energy Boosting Mist

Έχεις δοκιμάσει Peel Of μάσκα προσώπου με xρυσό 24k & μαργαριτάρι;

H επιρροή του ωραιότερου κρεμώδες all-in-one gloss στην καθημερινότητά μου

mood of the facebook
mood of the pinterest
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.