Εσύ, ξέρεις ότι η νυχτερινή περιποίηση είναι πιο σημαντική από την πρωινή;

by
Αυτοί είναι οι λόγοι και τα προϊόντα που αποδεικνύουν ότι η βραδινή περιποίηση είναι η καλύτερη κούρα ομορφιάς.

Τη στιγμή που πέφτει η νύχτα, τα κύτταρα της επιδερμίδας είναι έτοιμα για την ενεργοποίηση της ανανέωσής τους. Κι όσο κι αν αυτό φαντάζει μαγικό είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς δεν είναι δυνατόν ο οργανισμός να πραγματοποιεί όλες του τις λειτουργίες 24 ώρες το 24ωρο. Γι’ αυτό κι είναι αναμενόμενο οι κυτταρικές δραστηριότητες να είναι προγραμματισμένες να γίνουν σε συγκεκριμένες ώρες. Οι ειδικοί μάλιστα, μιλούν για την πτώση της αδρεναλίνης τη νύχτα κι εξηγούν απλά ότι χάρη σ’ αυτή την επιβράδυνση, το σώμα τρέχει να πραγματοποιήσει την αναγέννηση των κυττάρων. Έτσι εξηγείται και γιατί η κοσμετολογία προτείνει προστατευτικές κρέμες την ημέρα και θρεπτικές τη νύχτα.

Μια κρέμα νύχτας περιέχει στη σύνθεσή της μεγαλύτερη συγκέντρωση ενυδατικών συστατικών σε σχέση με μια κρέμα ημέρας. Κι αυτό είναι ωφέλιμο για την επιδερμίδα, καθώς έτσι μπορεί να αποτραπεί η αφυδάτωση, οπότε κι οι γραμμές ή ρυτίδες.

Η νυχτερινή περιποίηση σε συνδυασμό μ’ ένα καλό 8ωρο ύπνο αποτελεί επένδυση για μια λαμπερή και σφριγηλή επιδερμίδα.

Ένα προϊόν νύχτας μπορεί να χρησιμοποιείται συμπληρωματικά από την ηλικία των 25 χρόνων, ενώ για τις γυναίκες των 45+, που οι ορμονικές διαταραχές κάνουν πάρτι, η βραδινή φροντίδα δεν είναι απλώς απαραίτητη, αλλά πρέπει να είναι κι ενισχυμένη.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά χρειάζεται να ξέρεις τους σωστούς συμμάχους για το βράδυ, προκειμένου να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να αναζωογονηθεί την επόμενη κιόλας το πρωί.

Εμείς  στο Bovary ξεχωρίσαμε κάποια πολύ αγαπημένα προϊόντα νυχτερινής περιποίησης. Δες τα και διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ!

Το νου σου όμορφε κόσμε σ’ αυτά τα αλλιώς κι αλλιώτικα προϊόντα περιποίησης που κάνουν τη διαφορά στην επιδερμίδα σουΕκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

Ξέρεις ότι η αφυδάτωση είναι από τις κυριότερες αιτίες της πρόωρης γήρανσης;

Υπάρχει σωστός δείκτης προστασίας από τον ήλιο;

Τι είναι αυτό που κάνει ένα body mist τόσο συναρπαστικό;

Το νέο FAME Intense του οίκου Rabanne είναι πιο σέξι απ’ όσο περίμενα!

Έχεις καταλάβει ότι η σπιρουλίνα λειτουργεί ως δυναμωτικό για πιο ξεκούραστη κι αναζωογονημένη επιδερμίδα;

mood of the facebook
mood of the pinterest
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.