Πότε έπαψες να πιστεύεις ότι είσαι όμορφη; #diary1

by

Υπάρχει μια στιγμή, που το γέλιο σου κρύβεται και το βλέμμα ενοχικό βγάζει φωτιές πίσω από παλάμες, που επιζητούν σεβασμό στη διαπίστωση ότι αισθάνεσαι κάπως αλλιώς. Εδώ δίπλα από το αλλιώς βάλε αμήχανα, παράξενα, όχι άνετα.

Κι είναι καιρός να τα βάλεις με την αμφισβήτηση της αληθινής ομορφιάς σου. Κι είναι αυτή η απόλυτη στιγμή που μπορείς να δώσεις παράσταση με το στρες σου και να απενοχοποιήσεις την προκατάληψη που σε θέλει να ντρέπεσαι να δείξεις συναίσθημα και λάμψη ενός απλού δευτερολέπτου. Ο φακός προσπαθεί να αιχμαλωτίσει την εκπληκτική εικόνα σου. Αυτή την εικόνα που στρογγυλοκάθεται απρόσκλητη στο χρόνο και αυτενεργεί για να αλλάξει την ιστορία.

ΥΓ1: Μια φορά και μία στιγμή δοκίμασα ένα κλικ στην ιστορία της εκπληκτικής φίλης Βασιλικής. Από όλες τις ιστορίες (που θα σου αναφέρω και στη συνέχεια) ίσως να είναι η πιο αγαπημένη μου, καθώς είναι το κορίτσι που μιλάει με κώδικες και τα βάζει με σύμβολα και αριθμούς (διαχειρίζει pc, προγράμματα και θέσεις γραμμάτων με απόλυτη μαεστρία), αλλά δυσκολεύεται να βγει μπροστά και να δείξει το μεγαλείο της ματιάς της!

ΥΓ2: Παρατηρώ τη Βασιλική στην παράσταση της μέρας. Οι κώδικες υποκλίνονται στο μεγαλείο του μυαλού της, αλλά η ίδια δεν υποκλίνεται σε κάθε αυθόρμητο κλικ. Μ’ αυτά και μ’ αυτά μου υπόσχομαι να δώσω λόγο σ’ αυτή τη φανταστική υπερηρωίδα του πιο μοντέρνου κόσμου και πάντα (μα πάντα) ανήσυχη φίλη μου, να εκθέσει περισσότερο ταλέντο και ψυχή.

ΥΓ3: Η Βασιλική είναι το κορίτσι προγραμματίστρια (και του Diaries, μεταξύ εκατοντάδων άλλων blogs), παύλα χορεύτρια, παύλα DIY maker, που έχει πάντα έτοιμη μια μικρή ατάκα για την αμηχανία της στιγμής «Νιώθω άνετα για φωτογραφίες όταν νιώθω όμορφη κι όχι απαραίτητα εμφανισιακά», μας λέει.

YΓ4: Αυτό εδώ το ημερολόγιο αποφάσισε να ξετυλίξει πραγματικές ιστορίες γυναικών (κάθε ηλικίας), που για μία στιγμή χάνονται πίσω από τα χέρια τους, από μαξιλάρια, από βιβλία ή από κάθε λογής αντικείμενα για να αποφύγουν την εξωστρέφεια στην πραγματική ομορφιά. Στην ομορφιά που βλέπουν οι άλλοι σε σένα. Σ’ αυτό που οι άλλοι θαυμάζουν. Σ’ αυτό που οι άλλοι εστιάζουν. Σ’ αυτό που εσύ εκεί όταν δεν αισθάνεσαι καλά, δεν το βλέπεις!…

ΥΓ5: Χειροκροτήματα, σαμπάνιες, μπαλόνια και απόλυτο respect για το Dove (και την κάθε του ενέργεια και δράση). Για όλα όσα θέλει να μοιραστεί κατά καιρούς μαζί σου, μαζί μου, μαζί μας. Για όλα όσα θέλει να πιστέψεις. Για όλα όσα θέλει να αποδεχθείς. Για το ότι δεν σε θέλει να αλλάξεις, αλλά να φανερωθείς! Να δείξεις την πραγματική ομορφιά σου. Να κινηθείς αυθόρμητα και να εκτιμήσεις ό,τι έχεις! Αυτό.

*Βάλε ένα χεράκι να δείξουμε την αλήθεια μας, την ομορφιά μας, τη στιγμή που το χαμόγελο τα σπάει όλα (τα παράξενα κι αλλόκοτα της εποχής)…

εις το επανιδείν

 Comments

 1. Αυτό το «νιώθω όμορφη» πάει και έρχεται όποτε θέλει. Και παίζει κρυφτό με τα «θέλω» και με τα «πρέπει»…

 2. με αφορμή τα λογια της Έφης και κάποιες παλιές φωτογραφίες μου από τα φοιτητικά χρόνια…
  τότε που δυσκολευόμουν να «αποκαλυφθώ», που ένιωθα ανασφάλεια, που ένιωθα χοντρή, που πάλευα να κρύβω την κοιλιά, τον λαιμό, να μη μου αρέσει το στυλ μου, να νιώθω τα μαλλιά μου φριζαρισμένα, το χαμόγελό μου…στραβοδόντικο…όλα χάλια…
  και να ανακαλύπτω απλά και τόσο φυσικά μετά από τόσα χρόνια ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΗ ΗΜΟΥΝ.
  Γιατί δεν το έβλεπα?
  Γιατί το έκρυβα???
  Γιατί δεν το ευχαριστήθηκα?

 3. Η ομορφιά κρύβεται παντού!!! Μένει εμείς να την ανακαλύψουμε και να την αναδείξουμε!!!
  Η Βασιλική στήνει τόσα όμορφα σκηνικά και συμβάλλει ουσιαστικά στη διατήρηση αυτής της ομορφοπαρέας που σίγουρα κρύβει πολλήηη ομορφιά μέσα της!!! Το δείχνουν άλλωστε και τα δημιουργήματά της (ακα beauty diaries blog)!!!
  Για μένα σημασία έχει η ομορφιά της ψυχής που είναι διαχρονική και ανεκτίμητη!!!
  Φιλιά χχχχ

 4. Ναι ! υπάρχουν μέρες που δεν θέλω να βλέπω τον εαυτό μου… υπάρχουν άλλες που δεν με νοιάζει τίποτα… Αλλά το «δεν θέλω να με βλέπω» υπερισχύει αρκετά…..
  Το πως με βλέπω εγώ έχει απόλυτη κόντρα απο το πως με βλέπουν οι άλλοι….

 5. Προσπάθησα πολύ να έχω αυτοπεποιθηση και μετά από χρόνια, το κατάφερα! Αγάπη για αυτό που είσαι θέλει και όχι για αυτό που οι άλλοι θα ήθελαν.
  Κάποτε κάποια μου είπε ότι αν νιώθεις άσχημη, φαίνεται και στους έξω.
  Για αυτό χαμογελάστε και αποδεχτείτε ο,τι σας έδωσε η ζωή.. Ποτέ δεν είναι αργά!

 6. εσύ αγαπημένο ημερολογιάκι μου έμαθες πως η ομορφιά κρύβετε μέσα μας και αυτό το κρατώ σαν φυλακτό..αποδέχομαι πια τα άσχημα και δύσκολα μόνο με χαμόγελο..γιατί έτσι…..!!!!

 7. Αληθινή ομορφιά που μπορεί να φανερώσει η ματιά, ή στάση του σώματος μας και μια έκφραση μας, όμως διστάζουμε. Πάμε να απελευθερωθούμε!

 8. Να γιατί 19.000 άνθρωποι σε διαβάζουνε και λαχταράνε κάθε μέρα μια σου λέξη!!! Κάθε σου λέξη δίνει ένα νόημα. Ένα νόημα ζωής!! Γιατί όλοι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι και ξεχνάμε πως η ευτυχία κρύβεται στα απλά!!! <3

Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ινσταγκραμίσου