Mόνο αν ξεκινήσεις να παρατηρείς καλύτερα όλα όσα ακούς γι’ αυτά που κάνεις στην επιδερμίδα σου μπορείς να διαπιστώσεις και μόνη σου τι είναι αλήθεια και τι μύθος. Και να ρωτάς. Να μιλάς με ειδικούς. Να συνδέεσαι με ανθρώπους που γνωρίζουν. Να αποκτάς κρίση κι άποψη από τη δική σου καθημερινότητα. Τσέκαρε λίγο 2 μύθους ομορφιάς, που έχουν πολυκυκλοφορήσει.
1ο μύθος: Όταν πίνεις πολύ νερό η επιδερμίδα σου λάμπει
Σίγουρα το νερό είναι ΥΠΕΡΟΧΟ για όλα τα όργανα – συμπεριλαμβανομένου και του δέρματος. Ωστόσο πολλοί είναι οι ειδικοί που λένε ότι μόνο αυτό δεν αρκεί για να αντιμετωπισθεί η ξηρότητα της επιδερμίδας, ούτε η έλλειψή του είναι ο λόγος που αυτή σε τραβάει. Οι κρύες θερμοκρασίες, ο ξηρός αέρας και ο άνεμος είναι συχνά μεταξύ των ενόχων για θαμπή, άτονη και αφυδατωμένη επιδερμίδα. Έτσι, ενώ είναι πολύ καλό να πίνεις 1 λίτρο νερό την ημέρα, δεν θα πρέπει να σταματάς εκεί αν θες να έχεις πιο απαλή, φίνα και φουλ ενυδατωμένη επιδερμίδα. Οι υγραντήρες, για παράδειγμα, είναι ένας καλός τρόπος προστασίας του δέρματος από τη θέρμανση του αέρα το χειμώνα, ενώ χρειάζεσαι και καλή ενυδάτωση με κρέμες, ορούς κι έλαια!
2ο μύθος: Το τσούξιμο στο δέρμα δείχνει ότι ένα προϊόν λειτουργεί
Εδώ θέλει να βάλεις και το δικό σου ένστικτο πάνω από την αίσθηση τσουξίματος που νιώσεις με τη χρήση κάποιου προϊόντος. Αν κάτι που χρησιμοποιείς δεν σου προκαλεί ευχαρίστηση προσωπικά για μένα δεν έχεις λόγο να το προσθέσεις στη ρουτίνα σου. Η ομορφιά είναι συναίσθημα και νιώθεις όμορφα όταν νιώθεις ευεξία κατά τη διάρκεια της περιποίησής σου. Κι άλλωστε μια κάπως οδυνηρή, δυσάρεστη και καθόλου ευχάριστη αίσθηση καψίματος είναι ένα σημάδι ότι η επιδερμίδα και το προϊόν δεν κάνουν combo κι αυτό μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες. Και κάτι ακόμη: Μια λοσιόν κατά της ακμής που σε καίει ελαφρώς ενώ μπορεί να βοηθήσει σ’ αυτή, πιθανόν να αφυδατώσει το δέρμα σου σε βάθος, που σημαίνει ότι χρειάζεσαι έξτρα ενυδάτωση μετά.
Το νου σου όμορφε κόσμε σ’ αυτά τα μικρά κι αλλιώτικα που διαβάζεις και ακούς τριγύρω.
Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να μάθουμε τις ανάγκες μας από τις διαφορές που βλέπουμε, ανάλογα την εποχή.