Έτσι ενίσχυσε τη νυχτερινή δραστηριότητα της επιδερμίδας σου

by

Είναι γνωστό πια ότι όταν κοιμάσαι η επιδερμίδα σου βάζει τα δυνατά της για να βοηθήσει τα κύτταρα να ανανεωθούν ή πιο απλά να επανορθώσουν βλάβες και ζημιές της ημέρας.

Στο μεταξύ, το βράδυ υπάρχει μεγαλύτερη απώλεια νερού στην επιδερμίδα κι η παραγωγή ελεύθερων ριζών από το περιβάλλον είναι μειωμένη. Αυτός είναι κι ο λόγος που η χρήση ενός ειδικού προϊόντος που “δουλεύει” υπερωρίες τη νύχτα είναι απαραίτητος για την άμεση λάμψη και τόνωση της επιδερμίδας σου. Ναι;

Οι ειδικοί μάλιστα, μιλούν για την πτώση της αδρεναλίνης τη νύχτα κι εξηγούν απλά ότι χάρη σ’ αυτή την επιβράδυνση, το σώμα τρέχει να πραγματοποιήσει την αναγέννηση των κυττάρων. Έτσι εξηγείται και γιατί η κοσμετολογία προτείνει προστατευτικές κρέμες την ημέρα και θρεπτικές τη νύχτα.

Δες τι να κάνεις τώρα για να ενισχύσεις τη νυχτερινή δραστηριότητα της επιδερμίδας σου.

  • Αρχικά, βαθύ βραδινό καθαρισμό. Κατά προτίμηση διπλό καθαρισμό. Όταν η επιδερμίδα είναι καθαρή και οι πόροι απαλλαγμένοι από νεκρά κύτταρα και παραπανίσιο σμήγμα μειώνονται κατά συνέπεια κι οι πιθανότητες για δημιουργία, αλλά κι εμφάνιση ακμής.
  • Πρόσθεσε στη βραδινή περιποίηση αντιοξειδωτικά, όπως είναι οι βιταμίνες C και Ε, τα οποία επανορθώνουν αποτελεσματικά τις βλάβες από την πρωινή έκθεση.
  • Τσέκαρε πιο δραστικά συστατικά, όπως η ρετινόλη, που αποδεδειγμένα ενισχύει τους φυσικούς μηχανισμούς ανανέωσης του δέρματος.
  • Τέλος, επένδυσε σε έλαια κι ορούς, που βοηθούν με τις συνθέσεις τους να είναι πιο ανθεκτικός ο υδρολιπιδικός μανδύας, η φυσική ασπίδα προστασίας του δέρματος.
Τα αγαπημένα μου έλαια είναι αυτά κι ο λατρεμένος μου ορός αυτός.

εις το επανιδείνΕκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

Ιδού το άρωμα που διεγείρει την εφευρετικότητα

Εσύ, έχεις πάρει είδηση τον ομορφοχαμό με τα γκρι μαλλιά;

Cushion Foundation: Τι είναι και γιατί να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε;

Σου’χω απλά tips για να εφαρμόζεις το μολύβι ματιών like a pro (ακόμα και αν είσαι αρχάρια)!

Δοκίμασα το brow lamination και σε 6 εβδομάδες θα το ξανακάνω!

mood of the facebook
mood of the pinterest
  • Young woman washing hair in the professional hair salon.
  • Young woman washing hair in the professional hair salon.
  • Unless you are the Khaleesi, and your skin is impervious to all damage -even that caused by fire- you need to act now, before the winter arrives and your skin gets so damaged that you look like one of her dragons. #diy #beauty #skincare
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.