H νέα τάση περιποίησης στο TikTok λέγεται skin cycling και κάνει την ανατροπή στο γνώριμο σύστημα ρουτίνας

by

Οι λάτρεις της περιγραφής του TikTok ανακαλύπτουν συνεχώς τεχνικές, τάσεις και προτάσεις που συνήθειες για τελειότερη επιδερμίδα, χρησιμοποιώντας αν μη τι άλλο μια σειρά προϊόντων.

Μια νέα τάση που κάνει αυτή τη στιγμή το δικό της ομορφοχαμό ονομάζεται skin cycling. Και κάνει την ανατροπή στο γνώριμο σύστημα ρουτίνας. Μια παρέα δερματολόγων προσπαθούν να την κάνουν να δείχνει εύκολη, συμπεριλαμβανομένης της Whitney Bowe.

@drwhitneybowe #duet with @specsandblazers She’s absolutely glowing. Love this #skincycling routine! 🙌 #skincycling #thatboweglow #dermatologist #skintok ♬ Super Freaky Girl – Nicki Minaj

Τι είναι η μέθοδος skin cycling;

Είναι ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει 4 νυχτερινές περιποιήσεις, όπου εναλλάσσεται η χρήση ενεργών συστατικών. Λέγεται ότι είναι μία απλή αλλά απίστευτα αποτελεσματική ανατροπή στη φροντίδα του δέρματος, καθώς επιτρέπει να αποκομίσει κανείς όλα τα οφέλη από τα ισχυρά ενεργά συστατικά, χωρίς τα μειονεκτήματα, όπως ερεθισμό κι ευαισθησία. 

 Σύμφωνα με το πρόγραμμα πρέπει να ακολουθήσεις την εξής διαδικασία: νύχτα απολέπισης, νύχτα με ρετινοειδή, και 2 συνεχόμενες νύχτες θρέψης και καταπράυνσης κι επανάληψη. Έτσι θα αξιοποιήσεις στο έπακρο τα ενεργά συστατικά στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σου, ενώ παράλληλα θα ελαχιστοποιήσεις τον ερεθισμό ενισχύοντας εκείνες τις νύχτες, που χρειάζεται το δέρμα σου οπωσδήποτε αποκατάσταση.

1η νύχτα: Απολέπιση

Επίλεξε προϊόντα απολέπισης, που δίνουν στην επιδερμίδα μια άμεση λάμψη, αλλά και την προετοιμάζουν για να αξιοποιήσει στο έπακρο τη δεύτερη νύχτα. 

2η νύχτα: Ρετινοειδή

Τα ρετινοειδή είναι ένα από τα πιο ισχυρά συστατικά που πρέπει να συμπεριλάβεις στη ρουτίνα σου, ωστόσο, αν προσπαθήσεις να τα χρησιμοποιείς πολύ συχνά ή τη συνδυάζεις με άλλα ερεθιστικά συστατικά μπορεί να μη δουλέψουν καλά και να προκαλέσουν ερεθισμό. Καλύτερα να χρησιμοποιείται μόνον του ένα τέτοιο προϊόν με ρετινόλη ως κύριο συστατικό απολέπισης και τόνωσης.

3η – 4η νύχτα: Θρέψη και καταπράυνση

Τις νύχτες αυτές εστιάζεις στη θρέψη του μικροβιώματος του δέρματός σου και στην αποκατάσταση του δερματικού φραγμού, οπότε πρώτο μέλημα είναι η ενυδάτωση. Η χρήση συστατικών όπως το υαλουρονικό οξύ , τα κεραμίδια και η γλυκερίνη είναι η καλύτερη. 

Αυτή η πρακτική σου επιτρέπει να αποκομίσεις τα οφέλη των απολεπιστικών και των ρετινοειδών χωρίς να το παρακάνεις και να προκαλέσεις ερεθισμούς.

Σύνφωνα με το ρεπορτάζ, κάθε τύπος επιδερμίδας μπορεί να επωφεληθεί από το skin cycling. Με μικρές τροποποιήσεις, ωστόσο. κάθε φορά ανάλογα τις ανάγκες. Το σημαντικότερο είναι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

Πόσο γρήγορα λειτουργεί το skin cycling;

Σύμφωνα με την Dr. Bowe, μπορεί να αρχίσεις να βλέπεις αποτελέσματα στο δέρμα σου μετά από μόλις οκτώ ημέρες, δηλαδή δύο πλήρεις κύκλους, παρατηρώντας μια πιο υγιή λάμψη, ενώ συνολικά θα δείχνει και θα αισθάνεται πιο ενυδατωμένο και με απαλότερη υφή. Επίσης, λέγεται ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο κύκλος του δέρματος, τόσο μεγαλύτερη διαφορά θα παρατηρήσεις στην επιδερμίδα σου.

To νου σου όμορφε κόσμε σ’ αυτά τα αλλιώτικα της περιποίησης.Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

Πούδρα καθαρισμού: Γιατί κάνει τόσο θραύση και ποια να επιλέξεις;

Τι να κρατήσεις από τις τάσεις στις πασαρέλες του fashion week στο Μιλάνο;

Καθάρισε τη βούρτσα των μαλλιών σου εύκολα και γρήγορα

Brad Pitt: Όλη η αλήθεια πίσω από τη δημιουργία της δικής του gender-neutral σειράς περιποίησης

To Ultimune της Shiseido είναι ξεκάθαρα ένα πανίσχυρο προϊόν περιποίησης που θες να έχεις στο μπουντουάρ και στη ρουτίνα σου

mood of the facebook
mood of the pinterest
  • Young woman washing hair in the professional hair salon.
  • Young woman washing hair in the professional hair salon.
  • Unless you are the Khaleesi, and your skin is impervious to all damage -even that caused by fire- you need to act now, before the winter arrives and your skin gets so damaged that you look like one of her dragons. #diy #beauty #skincare
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.