H Green Beauty στρατηγική της Garnier δεσμεύεται απέναντι στον πλανήτη

by

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι περιβαλλοντικές, υγειονομικές και κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι υψίστης σημασίας. Τα πρωτοφανή γεγονότα των τελευταίων μηνών απαιτούν την επανεστίαση του ρόλου των μαρκών στη σημερινή κοινωνία. Οι προσδοκίες των καταναλωτών έχουν αλλάξει. Πάνω απ’ όλα, οι άνθρωποι θέλουν μάρκες που να τις εμπιστεύονται, να είναι διαφανείς και να αναλαμβάνουν πραγματικά τη δέσμευση να βελτιώνονται –ιδίως σε ό,τι αφορά τον αντίκτυπο που έχουν στον πλανήτη.

Η βιωσιμότητα αποτελεί δέσμευση της Garnier εδώ και πολλά χρόνια· αναπτύσσοντας πιο φυσικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας συστατικά από βιώσιμους πόρους και δίκαιου εμπορίου, ακόμα και φέρνοντας, για πρώτη φορά, προϊόντα βιολογικής πιστοποίησης στη μαζική αγορά της περιποίησης.

Τώρα, η πρωτοβουλία Green Beauty της Garnier είναι μια ολιστική, ολοκληρωμένη στρατηγική βιωσιμότητας. Στόχος είναι να μετασχηματιστεί κάθε στάδιο της αλυσίδας αξίας της Garnier, μειώνοντας ή εξαλείφοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο μέσα από τους ακόλουθους τομείς:
  • Όλα τα προϊόντα θα κατασκευάζονται από 0% Νέο Πλαστικό.
  • Όλες οι συσκευασίες θα είναι επαναχρησιμοποιούμενες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες.
  • Όλες οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις θα έχουν Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα.
- Έως το 2025, η Garnier έχει σαν στόχο τη χρήση 0% Νέου Πλαστικού στις συσκευασίες της, εξοικονομώντας έτσι 37.000 τόνους πλαστικού
τον χρόνο.
- Έως το 2025, όλες οι συσκευασίες θα είναι επίσης επαναχρησιμοποιoύμενες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες.

- Έως το 2022, όλα τα φυτικής προέλευσης και τα ανανεώσιμα συστατικά θα προέρχονται από βιώσιμες πηγές.
- Έως το 2025, το 100% των νέων προϊόντων Garnier θα έχουν βελτιωμένο περιβαλλοντικό προφίλ.

- Έως το 2025, το 100% των βιομηχανικών εγκαταστάσεών μας θα έχουν Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα χάρη στη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας.
- Οι εκπομπές CO 2 στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις έχουν ήδη μειωθεί κατά 72%.

- Έως το 2025, η Garnier θα ενδυναμώσει 800 κοινότητες παγκοσμίως, στο πλαίσιο του προγράμματος Αλληλέγγυου Πορισμού.

Η Green Beauty στρατηγική περιλαμβάνει μια Έκθεση Προόδου Βιωσιμότητας, η οποία εξασφαλίζει πλήρη διαφάνεια ως προς τις δεσμεύσεις της Garnier και είναι διαθέσιμη στο κοινό μέσω της ιστοσελίδας της Garnier. Η εν λόγω Έκθεση Προόδου περιγράφει πού βρίσκεται σήμερα η Garnier, χαρτογραφώντας τη διαδικασία για το πώς η μάρκα θα επιτύχει φιλόδοξους στόχους μέχρι το 2025. Η Έκθεση παρέχει μια σαφή και ανιχνεύσιμη επισκόπηση της προόδου της μάρκας, έργο που ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια ειδικών και επιστημόνων. Όλα τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στην Έκθεση έχουν επίσης αξιολογηθεί από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία PWC.

Aυτή η δέσμευση της Garnier για Green Beauty έχει σαν στόχο -παράλληλα- να βοηθήσει όλους εμάς να κάνουμε πιο βιώσιμες επιλογές τη στιγμή της αγοράς. Φιλοδοξία της είναι να μας εκπαιδεύει, πάνω σε θέματα όπως η ανακύκλωση, σε όλα τα ψηφιακά σημεία επαφής με τη μάρκα.

Επιπλέον, ως μέρος του προγράμματος L’Oréal for the Future, η Garnier θα είναι η πρώτη μάρκα που θα εφαρμόσει τη Σήμανση Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αντικτύπου Προϊόντος. Αυτό στοχεύει στην ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις των προϊόντων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές. Έχοντας ήδη τεθεί σε δοκιμαστική
εφαρμογή στη Γαλλία και στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, το σύστημα αυτό αποδίδει σε κάθε προϊόν μια βαθμολογία βιωσιμότητας, από το Α μέχρι το Ε, με την ένδειξη «Α» να αντιστοιχεί σε προϊόντα με εξαιρετικά καλό προφίλ. Η βαθμολογία βασίζεται σε 14 περιβαλλοντικούς παράγοντες – από την πηγή προέλευσης, την παραγωγή και τη μεταφορά μέχρι τη χρήση και την ανακύκλωση. Τα δεδομένα επαληθεύονται από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Bureau Veritas Certification. Η Σήμανση Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αντικτύπου για τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών Garnier θα είναι προσβάσιμη για τους καταναλωτές, αρχικά, στην ιστοσελίδα περιποίησης μαλλιών της μάρκας στη Γαλλία και αργότερα σε διεθνές επίπεδο.

“Η Green Beauty στρατηγική μας θα μετασχηματίσει τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε. H πρωτοβουλία αυτή, που έχουμε δημιουργήσει μαζί με τους συνεργάτες, τους ερευνητές και τους πελάτες μας, ρίχνει το φως σε μια σειρά φιλόδοξων επιδιώξεων που υποστηρίζονται από απτούς στόχους. Δεσμευόμαστε να μειώσουμε τον αντίκτυπό μας στον πλανήτη και να καινοτομήσουμε για ένα βιώσιμο μέλλον. Θα πάρει χρόνο, αλλά η Green Beauty δέσμευσή μας θα μεταμορφώσει την Garnier και ευελπιστούμε και τη βιομηχανία της ομορφιάς στο σύνολό της”.

Adrien Koskas, Πρόεδρος της Garnier

Η Garnier έχει γίνει μέλος της Ocean Conservancy. To Trash Free Seas Alliance δημιουργήθηκε το 2012 και φέρνει κοντά επιστήμονες, οικολόγους, και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα με στόχο την εύρεση ρεαλιστικών, αποτελεσματικών λύσεων για το πρόβλημα της ρύπανσης των ωκεανών από πλαστικά. Σε συνεργασία με τα τρέχοντα μέλη του Trash Free Seas Alliance, η Garnier θα προσπαθήσει να προσδιορίσει καινοτόμους τρόπους μείωσης, αλλά κι επανασχεδιασμού των πλαστικών συσκευασιών και να σταματήσει τη ροή των πλαστικών στους ωκεανούς μας. Επίσης, η Garnier θα συγκεντρώσει για άλλη μια φορά ομάδες –καταναλωτές κι εργαζομένους– σε όλον τον κόσμο, με στόχο την περισυλλογή των πλαστικών απορριμμάτων από τις ακτές, τους ωκεανούς και τις πλωτές οδούς στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών στις 19 Σεπτεμβρίου (εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες).

Η ομορφιά είναι συναίσθημαComments

  1. Είναι πολυ ωραια να ομορφαίνουν, και παράλληλα να προστατευουμε τον πλανήτη μας

Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

Δοκίμασα τη λοσιόν προσώπου L’adiopis κι έχω να σου πω διάφορα γι’ αυτή

Τα ωραιότερα “διαμαντάκια” της Lancaster για τον ήλιο και tips για να διατηρείς την λάμψη της χαράς σου non stop…

Η ρουτίνα περιποίησης της Γκρέις Κέλι και το πιο must-have προϊόν περιποίησης της Lancaster

Oμορφοχαμός: ΤΕΛΕΙΑ προϊόντα για το μπουντουάρ και το νεσεσέρ κάθε beauty junkie

Σου΄χω τέλειο combo περιποίησης για μια σφριγηλή και λαμπερή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

mood of the facebook
mood of the pinterest
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.