Η Aveda αναγνωρίζει τη δέσμευσή της για 40+ χρόνια στη φροντίδα του πλανήτη κι αυτό είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!

by

Η Aveda, το πολυαγαπημένο beauty brand, που βρίσκεται πίσω από την υψηλής απόδοσης, vegan και εγκεκριμένη από το Leaping Bunny, με αποστολή να φροντίζει τον κόσμο στον οποίο ζούμε, ανακοίνωσε ότι έγινε πιστοποιημένη B Corporation™, αναγνωρίζοντας και εμβαθύνοντας περαιτέρω την επί δεκαετίες δέσμευσή της στην κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη.

Η επίτευξη της πιστοποίησης B Corp από το μη κερδοσκοπικό B Lab, επιβεβαιώνει τη σταθερή δέσμευση της Aveda και την ύπαρξη υπευθυνότητας και διαφάνειας σε όλη την επιχειρηματική της δραστηριότητα, πάντα με γνώμονα την αποστολή της.

Για την ιστορία, με τη συμβολή του B Lab, η Aveda υποβλήθηκε σε αυστηρή και εκτενή εξέταση του συνολικού περιβαλλοντικού και κοινωνικού της αντίκτυπου και αξιολογήθηκε σε πέντε πυλώνες: διακυβέρνηση, εργαζόμενοι, κοινότητα, περιβάλλον και καταναλωτές, και πέτυχε συνολική βαθμολογία αντίκτυπου 89,6, ξεπερνώντας κατά πολύ το 50,9 του μέσου όρου των εταιρειών που υποβλήθηκαν στην αξιολόγηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Aveda θα συνεχίσει να τηρεί υψηλά πρότυπα υπευθυνότητας, καθώς θα υποβάλλεται σε διαδικασία επαναπιστοποίησης κάθε 3 χρόνια για την επικαιροποίηση της αξιολόγησης των επιπτώσεών της και την διατήρηση της ιδιότητά της ως B Corp.

Σ’ άλλα υπέροχα, στην πιστοποίηση της Aveda ως B Corp συνέβαλε η εσωτερική ολιστική και ποσοτική περιβαλλοντική βαθμολόγηση της εταιρείας, γνωστή ως Green Score, όπως οι ολοκληρωμένες παροχές που προσφέρονται στους εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένων των εθελοντικών αδειών και της επιδοτούμενης εξωτερικής παιδικής μέριμνας, καθώς και η εταιρική κουλτούρα της Aveda που δίνει έμφαση στην υγεία και την ευημερία των εργαζομένων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνολικό B Impact Score της Aveda μπορείς να βρεις εδώ.


Εκτός από την πιστοποίηση B Corp, η Aveda είναι επίσης κοινωφελής εταιρεία, η οποία αναγνωρίζει ότι η επιχείρηση λειτουργεί τόσο για το κέρδος όσο και για την παραγωγή δημόσιου οφέλους και βάσει του νόμου μπορεί να λαμβάνει υπόψη τον αντίκτυπο των αποφάσεών της στα ενδιαφερόμενα μέρη.

“Πρωτοπόρος στη βιωσιμότητα από την ίδρυση της Aveda το 1978, η επίτευξη της πιστοποίησης B Corp επιβεβαιώνει, μέσω μιας ιδιαίτερα αυστηρής διαδικασίας, ότι η Aveda τηρεί τα υψηλότερα επίπεδα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων”, δήλωσε η Melissa Chelminiak, Director of Mission Partnerships and Engagement. “Η Aveda είναι υπερήφανη που εντάσσεται σε μια κοινότητα ομοϊδεατών οργανισμών που προωθούν ένα παγκόσμιο κίνημα των επιχειρήσεων ως δύναμη για το καλό”, τόνισε χαρακτηριστικά.

"Η Aveda έχει εξαιρετική φήμη για τη δέσμευσή της επί δεκαετίες να διατηρεί μια επιχείρηση που λειτουργεί με μια αποστολή και είμαι ενθουσιασμένη που καλωσορίζω την εταιρεία στην κοινότητά μας με πάνω από 5.000 B Corps σε όλο τον κόσμο¨, εξηγεί η Lindsey Wilson, Associate Director of Community Growth στο B Lab. 
"Το B Lab είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα της Ευρώπης. Η αυστηρή και εκτεταμένη διαδικασία B Corp λαμβάνει προσεκτικά υπόψη τον αντίκτυπο μιας εταιρείας στους ανθρώπους και τον πλανήτη. Συγχαίρω την Aveda Corporation για την πιστοποίησή της και ανυπομονώ να στηρίξω τη μάρκα στη συνεχή αποστολή της να φροντίζει για τον κόσμο στον οποίο ζούμε", δήλωσε μεταξύ άλλων.

Η Aveda έχει δεσμευτεί να βοηθήσει στην παροχή καθαρού νερού σε παγκόσμιο επίπεδο και την προστασία του καθαρού νερού σε τοπικό επίπεδο μέσω της ετήσιας εκστρατείας, Aveda Earth Month. Από το 1999, μάλιστα, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 67εκ.$ για εκατοντάδες παγκόσμιες και τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, παρέχοντας καθαρό νερό σε περισσότερους από 1,4 εκατομμύρια ανθρώπους και προστατεύοντας περίπου 2.000 λεκάνες απορροής. Σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση charity: water, η Aveda συνεχίζει να παρέχει καθαρό νερό στις κοινότητες των προμηθευτών της Aveda στην Ινδία, το Νεπάλ και τη Μαδαγασκάρη, προστατεύοντας επίσης τις τοπικές λεκάνες απορροής όπου ζουν και εργάζονται οι άνθρωποί της.

Τα προϊόντα  Aveda είναι διαθέσιμα στα συνεργαζόμενα κομμωτήρια, στα εξειδικευμένα καταστήματα λιανικής πώλησης και στο aveda.gr.

Η Aveda υλοποιεί την αποστολή της στις κεντρικές της εγκαταστάσεις έκτασης 58 στρεμμάτων και είναι πιστοποιημένοι από την Εθνική Ομοσπονδία Άγριας Ζωής στη Μινεσότα, με αποικίες μελισσών, έναν λαχανόκηπο που επιμελούνται οι εργαζόμενοι, σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και χιλιόμετρα μονοπατιών για τρέξιμο. Το κεντρικό κτίριο των γραφείων δίνει έμφαση στη βιωσιμότητα: τροφοδοτείται με ηλιακή και αιολική ενέργεια, είναι στρωμένο με χαλιά από ανακυκλωμένες ίνες, διαθέτει κάδους κομποστοποίησης και ανακύκλωσης σε όλο το κτίριο και βιολογικό καφέ.

Αν θες να μάθεις ακόμη περισσότερα σχετικά με τις πρωτοβουλίες της Aveda για τη βιωσιμότητα, επισκέψου την ιστοσελίδα aveda.com/sustainablefuture

Το νου σου όμορφε κόσμε, σ’ αυτές τις υπέροχες δράσεις και ιστορίες πίσω από τα brands.Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

Δοκίμασα τη λοσιόν προσώπου L’adiopis κι έχω να σου πω διάφορα γι’ αυτή

Τα ωραιότερα “διαμαντάκια” της Lancaster για τον ήλιο και tips για να διατηρείς την λάμψη της χαράς σου non stop…

Η ρουτίνα περιποίησης της Γκρέις Κέλι και το πιο must-have προϊόν περιποίησης της Lancaster

Oμορφοχαμός: ΤΕΛΕΙΑ προϊόντα για το μπουντουάρ και το νεσεσέρ κάθε beauty junkie

Σου΄χω τέλειο combo περιποίησης για μια σφριγηλή και λαμπερή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

mood of the facebook
mood of the pinterest
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.