Αναρωτιέσαι πώς να κάνεις το μακιγιάζ σου να κρατήσει όλη μέρα; Εδώ είσαι!

by

Λένε πως η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και αυτό ισχύει και για την “τύχη” του μακιγιάζ σου, το οποίο μπορεί και να σου πέτυχε ακριβώς όπως το φαντάστηκες το πρωί, αλλά κάτι γίνεται και στο τέλος της ημέρας καταλήγεις χωρίς αυτό!

by Σία Ανδρικάκη

Για να τα λέμε κι όλα, την όλη κατάσταση του να μη σου μένει στη θέση του το μακιγιάζ επιδεινώνει και η χρήση μάσκας την εν λόγω περίοδο. Γι’ αυτό και πάντα θα υπάρχουν μικρά κόλπα τα οποία θα σε βοηθήσουν να πετύχεις μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ σου,

Διαβάζοντας, ψάχνοντας και μελετώντας ατελείωτες ώρες το θέμα “μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ” υπάρχουν κάποια διαπιστευτήρια που τα μοιραζόμαστε μαζί σου εδώ!

Ενυδάτωσε καλά

Πρωτίστως, φρόντισε για τη σωστή ενυδάτωση του προσώπου σου (όποιος κι αν είναι ο τύπος της επιδερμίδας σου). Ένα καλό ενυδατωμένο πρόσωπο έχει όλες τις πιθανότητες για ένα μακιγιάζ που στρώνει καλύτερα και διαρκεί περισσότερο. Είναι δοκιμασμένη η συνταγή!

Ακολούθησε τον κανόνα του “70-30”

Σύμφωνα με τους καλύτερους makeup artists παγκοσμίως, προκειμένου να κάνεις τη βάση σου να κρατήσει περισσότερο, ακολούθησε τον κανόνα του 70-30, που σημαίνει με απλά λόγια: 70% προετοιμασία και 30% εφαρμογή.

  • Θεμέλιο του μακιγιάζ σου πρέπει να είναι η ενυδατική σου κρέμα ή το primer, ώστε να γλιστράει το foundation και να μην μένει σε τυχόν πιο ξηρά σημεία στο δέρμα σου.
  • Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η σωστή ισορροπία όλων των υφών που χρησιμοποιείς, αλλά και των συστατικών που επιλέγεις μέσω των προϊόντων σου. Αν το foundation σου τείνει να φεύγει πολύ γρήγορα από τη στιγμή της εφαρμογής, είτε η ενυδατική σου κρέμα είναι πολύ βαριά, ή όταν συνδυάζεται μ’ αυτό, δημιουργεί ένα πολύ παχύ στρώμα που το δέρμα σου απορρίπτει. Αν από την άλλη το foundation εφαρμόζεται με δυσκολία, κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις ενυδατώσει σωστά την επιδερμίδα σου.

tip για tip

Σε κάθε περίπτωση κι ανάλογα με την εποχή και τις ανάγκες που σου υποδεικνύει η επιδερμίδα σου συνιστάται να εναλλάσσεις τα προϊόντα της περιποίησής σου, που είναι κι η βάση για όλα!

Πρόσεξε πόσο πολύ δουλεύεις με τα χέρια σου

Το να εφαρμόζεις τη βάση σου με –καθαρά- χέρια είναι σε πολλές περιπτώσεις πρακτικό και πολύ βοηθητικό, ωστόσο υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην καταφέρεις να την εφαρμόσεις σωστά, καθώς το foundation τείνει να διαλύεται με τη θερμότητα και τα έλαια των δαχτύλων σου γρηγορότερα από ότι με το σφουγγαράκι ή το πινέλο σου. Κι αυτό είναι κάτι που υποστηρίζουν φανατικά πολλοί ειδικοί.

tip για tip

Mπορείς να εφαρμόζεις το foundation εναλλακτικά με τα δάχτυλα, αλλά τελειοποίησε τo (στο τέλος της εφαρμογής του) μ’ ένα σφουγγαράκι ή ένα πινέλο.

Βρες το τέλειο foundation

Το να χρησιμοποιείς λάθος απόχρωση και υφή foundation είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει εξίσου σημαντικά όχι μόνο την εφαρμογή αλλά και τη διάρκεια του μακιγιάζ σου. Αν στο μεταξύ, το foundation έχει την τάση να “σπάει” ή απλώς να διαφανοποιείται σε χρόνο dt (κοινώς να εξαφανίζεται), τότε είναι πιθανό η αφυδάτωση να είναι ο βασικός ένοχος.

Ένα επίσης από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε οι περισσότερες είναι να επιλέγουμε foundation, που δεν είναι κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας μας. Το νου σου λοιπόν σ’ αυτόν!

Τσέκαρε μήπως και χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα προϊόντος

Πολλές φορές μπορεί –λανθασμένα- να θεωρήσεις πως το foundation σου χάνεται επειδή δεν χρησιμοποίησες την απαραίτητη ποσότητα, με αποτέλεσμα να προσθέτεις κι άλλο προϊόν που το δέρμα σου, όμως, απλά δεν ανέχεται! Το μυστικό εδώ σύμφωνα με τους ειδικούς είναι οι μικρές και λεπτές στρώσεις foundation, κάτι το οποίο θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα από μία βαριά στρώση προϊόντος.

tip για tip

Για μια ωραιότατη κι υπέροχη διάρκεια δες το foundation σε συνδυασμό με μία λεπτόρρευστη πούδρα που θα κλειδώσει το αποτέλεσμα χωρίς να βαρύνει την επιδερμίδα. Επίσης, μην παραλείπεις στο τέλος το setting spray. Κάνει το κάθε μακιγιάζ πολύ πιο σταθερό και βελτιώνει την όψη του. Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

Ας μιλήσουμε για το καλύτερο κολλαγόνο της επιδερμίδας

Tο πουά στα νύχια είναι μια very chic επιλογή για λίγη χαρά

Ξέρω πώς να κρατήσεις το eyeliner στη θέση του όλη μέρα

2 vegan makeup brands που ξεχωρίζω και σου προτείνω να δεις asap!

Να πώς να έχετε υγιή μαλλιά και μετά τα 40

mood of the facebook
mood of the pinterest
  • Duft 101 + Guy Approved Scents   - ALL THINGS BEAUTY - #Approved #beauty #Duft #Guy #Scents
  • Unless you are the Khaleesi, and your skin is impervious to all damage -even that caused by fire- you need to act now, before the winter arrives and your skin gets so damaged that you look like one of her dragons. #diy #beauty #skincare
  • Here a couple useful tips and tricks that can improve your writing and make it more dynamic. I'm sure you've heard your elementary teachers tell yo...
  • Image discovered by Sick Religion. Find images and videos about red, pale and lips on We Heart It - the app to get lost in what you love.
  • makeup art
  • val's chaotic mind
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.