Mήπως η πιο άμεση λύση στην τριχόπτωση είναι μια αλλαγή στη ρουτίνα περιποίησης;

by

Η τριχόπτωση είναι μια ιστορία που πονοκεφαλιάζει, προβληματίζει και διεκδικεί πάντα περισσότερη προσοχή στο θέμα περιποίησης. Εννοείται ότι υπάρχουν λύσεις για να διαχειριστείς την αδύναμη τρίχα, αλλά το θέμα όλο οφείλεις να το πιάνεις από την αρχή.

Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;

Ένα κεφάλι περιλαμβάνει κατά μέσο όρο 100.000 έως 150.000 τρίχες. Τα μαλλιά συνήθως μεγαλώνουν κατά μέσο όρο 1 εκ ανά μήνα και η διάρκεια ζωής της κυμαίνεται από 2 έως 6 χρόνια. Η τρίχα αποτελείται από δύο μέρη: το στέλεχος και τη ρίζα. Το στέλεχος αποτελείται από κερατίνη, μια πρωτεΐνη που είναι επίσης μέρος της σύνθεσης των νυχιών και παράγεται στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος. Η βολβοειδής ρίζα βυθίζεται στο χόριο και αγκιστρώνει τα μαλλιά στο τριχωτό της κεφαλής.

Να τι συμβαίνει στη ρίζα!

Η ρίζα των μαλλιών αποτελείται από 2 στοιχεία: Τη μήτρα των μαλλιών, δηλαδή την περιοχή του πολλαπλασιασμού των τριχοθυλάκων και ανάπτυξη κυττάρων που προκαλεί τον άξονα της τρίχας και τη δερματική θηλή, στην πραγματικότητα τη μόνη αγγειοποιημένη ζώνη του τριχοθύλακα, όπου λαμβάνει χώρα η παροχή θρεπτικών ουσιών (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία) και διέπει τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας.

Μάθε κι άλλα…

Όλες οι τρίχες δεν βρίσκονται στο ίδιο στάδιο ταυτόχρονα. Ένα άτομο συνήθως χάνει μεταξύ 25 και 100 τρίχες την ημέρα. Μερικές φορές, η τριχόπτωση επιταχύνεται και δεν αντισταθμίζεται πλέον από την αναλογική ανάπτυξη: αυτό ονομάζεται αλωπεκία,επειδή τα μαλλιά γίνονται ασυνήθιστα λεπτά. Εκτιμάται ότι η απώλεια περισσότερων από 100 τριχών την ημέρα δεν είναι φυσιολογική.

Που οφείλεται η τριχόπτωση;

Η τριχόπτωση οφείλεται σε πολλούς και διαφορετικούς λόγους, όπως οι εποχές, οι γενετικοί, αλλά κι οι ορμονικοί παράγοντες (οι ανδρικές ή ανδρογόνες ορμόνες). Στο μεταξύ, όπως ολόκληρο το σώμα, τα μαλλιά γερνούν: οι κύκλοι των μαλλιών συντομεύουν και μετά από 50 χρόνια, τα μαλλιά μεγαλώνουν πιο αργά.

Η απώλεια μαλλιών λοιπόν εντοπίζεται σε διάφορες καταστάσεις όπως:
  • Με την αλλαγή των εποχών: Το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι εποχές που παρατηρείται κυρίως τριχόπτωση.
  • Λόγω δίαιτας:  Οι δίαιτες μπορούν να οδηγήσουν σε ελλείψεις θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και την υγεία των μαλλιών.
  • Σε καταστάσεις με έντονο άγχος, κατάθλιψη, κόπωση κ.α. Όλα αυτά είναι αιτία τριχόπτωσης και στην πιο οξεία μορφή της αλωπεκίας.
  • Όταν υπάρχουν ορμονικές διαταραχές: Οι τριχοθύλακες έχουν υποδοχείς για ορισμένες ορμόνες, όπως οιστρογόνα ή προγεστερόνη. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυτές οι ορμόνες αυξάνονται. Τα μαλλιά είναι προστατευμένα και σε καλή κατάσταση και επιμηκύνεται η φάση ανάπτυξης. Αλλά μετά τον τοκετό, τα επίπεδα ορμονών μειώνονται. Η φάση ανάπτυξης των μαλλιών που θα έπρεπε να είχαν πέσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σταματά, ένας μεγάλος αριθμός τριχών μπαίνει στην τελογενή φάση. Η εμμηνόπαυση που συνοδεύεται από ορμονικές αλλαγές μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια μαλλιών, καθώς και αλλαγή στην εμφάνιση των μαλλιών (πιο λεπτά, πιο ξηρά μαλλιά).
  • Λόγω γενετικών παραγόντων: Μπορεί να υπάρχει μια γενετική προδιάθεση για την τριχόπτωση, ιδιαίτερα στους άνδρες. Αυτό ονομάζεται ανδρογενής αλωπεκία.
Τα μαλλιά ήταν πάντα ένα σύμβολο γοητείας για τις γυναίκες. Ήδη στη μυθολογία, οι θεές περιγράφονται να έχουν υπέροχα μαλλιά.
Στους άνδρες, τα μαλλιά είναι μάλλον σύμβολο δύναμης. Ας θυμηθούμε την ιστορία του Σαμψών, ο οποίος αντλεί την εξαιρετική του δύναμη από τα μαλλιά του. Στην ιστορία της Βίβλου, προδίδεται από τη γυναίκα που αγαπά που του ξυρίζει τα μαλλιά του για να του κλέψει τη δύναμή του. Φυλακισμένος, ανακτά όλη του τη δύναμη όταν τα μαλλιά του μεγαλώνουν.

Η λύση κατά της τριχόπτωσης είναι στη ρουτίνα περιποίησης

Τα Εργαστήρια της KLORANE, του Γαλλικού υπέροχου brand που δημιουργούν χρόνια τώρα καινοτομίες γύρω από τα υγιή μαλλιά έχουν να προτείνουν μια εξειδικευμένη σειρά (εμπνευσμένη από τη φύση), γνώριμη, βελτιωμένη και σούπερ αποτελεσματική κι είναι το καλύτερο τελετουργικό με Κινίνη και Βιολογικό Εντελβάις! Μια κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία, που κάνει τα αδύνατα – δυνατά!

Όσοι έχουν δοκιμάσει τη σειρά μιλούν για ένα πραγματικά διεγερτικό και δυναμωτικό κοκτέιλ περιποίησης και φροντίδας, που προσφέρει δύναμη, τόνωση κι ενίσχυση των αδύναμων μαλλιών, που έχουν την τάση να πέφτουν.

Η σειρά αυτή με Κινίνη και Βιολογικό Εντελβάις αποτελείται από serum, σαμπουάν, condinioner και συμπλήρωμα διατροφής.

Το serum είναι ένα must προϊόν για σένα που θες να ξεκινήσεις να διαχειρίζεσαι το θέμα της τριχόπτωσης είναι μια εξαιρετική συμπυκνωμένη φροντίδα με 98% συστατικά φυσικής προέλευσης που δρα γρήγορα. Τα αποτελέσματά του δείχνουν σ’ ένα μήνα χρήσης ότι η τριχόπτωση σταματά (κάτι πολύ σημαντικό).

To σαμπουάν και η μαλακτική του κρέμα είναι ένα υπέροχο δίδυμο που δημιουργεί μια μοναδική συνέργεια, προκειμένου τα μαλλιά να δυναμώσουν και να τονωθούν. Τη μαλακτική κρέμα την λατρεύω κι εγώ (που δεν έχω θέμα τριχόπτωσης, αλλά τα σγουρά μαλλιά μου μπερδεύονται πολύ τη νύχτα). Αυτή λοιπόν διευκολύνει το ξέμπλεγμα ενισχύοντας παράλληλα τα μαλλιά για να μειώσει το σπάσιμο που προκαλεί το βούρτσισμα. 

Για σένα που επιλέγεις πάντα κάποιο συμπλήρωμα διατροφής ως ενισχυτικό σε κάθε σου θέμα, αυτό που δημιουργήθηκε από τα εργαστήρια της Klorane έχει μια βέλτιστη σύνθεση με βάση το εκχύλισμα Κινίνης, Βιταμίνες B3, B6, B8, E, Ψευδάργυρο, Σελήνιο και Κερατίνη. Συμμετέχοντας στη διατήρηση της καλής υγείας των μαλλιών, τα ιχνοστοιχεία δρουν εκ των έσω για τη φροντίδα των άτονων μαλλιών. Για να επωφεληθείς από όλες αυτές τις ευεργετικές δράσεις, η συμβουλή των ειδικών είναι μια αγωγή 3 μηνών, με λήψη μίας κάψουλας την ημέρα.

Η ανανεωμένη σειρά Κινίνης & Εντελβάις της Klorane είναι ένα οικολογικά υπεύθυνο και εξειδικευμένο τελετουργικό περιποίησης μαλλιών συνθέσεων με έως και 98% συστατικά φυσικής προέλευσης. Η αποτελεσματικότητά τους αποδεικνύεται από ένα απαιτητικό πρωτόκολλο δοκιμών, με συνθέσεις που έχουν δοκιμαστεί περισσότερες από 1.248 φορές!

Για την ιστορία (γιατί είναι ωραίο να γνωρίζεις κάποια ωραία για τη σύνθεση κάθε υπέροχου προϊόντος, που φτάνει στο μπάνιο σου) το μυστικό επιτυχίας της σειράς είναι η κιγχόνη, ένα δέντρο από τη Νότια Αμερική, που είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητα σε κινίνη, οπότε εντοπίζει κανείς στην καρδιά του δυναμωτικές ιδιότητες. Επιπλέον να ξέρεις ότι το Βιολογικό Εντελβάις, που πρωταγωνιστεί στη σύσταση είναι ένα λουλούδι που καλλιεργείται στις κορυφές των Άλπεων κι είναι εξίσου γνωστό για την ανθεκτικότητά του στις πιο ακραίες συνθήκες.

Σ' άλλα υπέροχα για να λατρέψεις στο φουλ την Klorane και τις ιδέες της να σου πω ότι καλλιεργεί την Κιγχόνη και το Εντελβάις στο φυσικό τους περιβάλλον και σύμφωνα με τις αρχές της αειφόρου γεωργίας. Για να προωθήσει μάλιστα αυτές τις αρχές, το Klorane Botanical Foundation δεσμεύεται στον Ισημερινό, λίγα χιλιόμετρα από τις φυτείες της Κιγχόνης, να προστατεύσει τα πρωτογενή δάση και να μοιραστεί υπεύθυνες αγροδασοπονικές πρακτικές με τους τοπικούς πληθυσμούς.

Το νου σου όμορφε κόσμε στο να επιλέγεις πάντα τους σωστούς ειδικούς για κάθε σου θέμα!Comments

Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

Το νέο FAME Intense του οίκου Rabanne είναι πιο σέξι απ’ όσο περίμενα!

Έχεις καταλάβει ότι η σπιρουλίνα λειτουργεί ως δυναμωτικό για πιο ξεκούραστη κι αναζωογονημένη επιδερμίδα;

Πώς ένα NEO Micellar Water εισβάλλει στο μπάνιο μου και διεκδικεί τόσο τη χρήση του;

Tα πιο cool ενυδατικά προϊόντα περιποίησης δίνουν όλα τα ωραία της ενυδάτωσης έτσι απλά!

Δοκίμασα το νέο LIMITED EDITION άρωμα του οίκου Burberry και είναι τόσο αναζωογονητικό…

mood of the facebook
mood of the pinterest
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.