Γιατί τώρα (περισσότερο από ποτέ) πρέπει να ακολουθήσεις την πιο ουσιαστική περιποίηση του προσώπου σου;

by

Tώρα πια, περισσότερο από ποτέ, ακούς το ότι η  πραγματική δύναμη της επιδερμίδας πηγάζει από μέσα σου. Kι η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο, περισσότερο από ποτέ, οφείλεις να αφιερώσεις ποιοτικό χρόνο στο εαυτό σου και στην φροντίδα της επιδερμίδας σου, παραμένοντας αισιόδοξη και ασφαλής.

Στο μεταξύ, πολύ αγαπημένες κι αλλιώτικες εταιρείες καλλυντικών, όπως η Shiseido από πάντα λέει ότι η ομορφιά είναι παντού! Στη φύση, το περιβάλλον, το φως, το χρώμα και στις λεπτομέρειες της ίδιας της ζωής.

Διανύοντας λοιπόν μια πρωτοφανή περίοδο με πρωτόγνωρα συναισθήματα, ανακαλύπτεις τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου και αποκτάς έτσι απλά μια πιο αρμονική σχέση με τον εαυτό μας.

“Σ’ αυτή την περίοδο, που η καθημερινότητά σου έχει αλλάξει έντονα σε λίγες μόνο μέρες, η έννοια της προσοχής σε κάθε σου κίνηση έχει αποκτήσει αλλιώτικη σημασία. Το γεγονός ότι είσαι συνεχώς μέσα στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι το δέρμα σου προστατεύεται. Φυσικά δεν είσαι εκτεθειμένη σε πολλές από τις συνηθισμένες περιβαλλοντικές επιθέσεις, όπως ηλιακή ακτινοβολία και ρύπανση, αλλά υπάρχουν άλλες επιπτώσεις στο δέρμα σου. Κυρίως από την ξηρή ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τα συστήματα θέρμανσης και τους εσωτερικούς ρύπους, ειδικά από την χρήση της κουζίνας. Αλλά την μεγαλύτερη επίδραση στο δέρμα σου έχει το στρες, που δημιουργείται από το αίσθημα του περιορισμού και της απομόνωσης.” Aυτά κι άλλα χρήσιμα μας λέει η Dr Nathalie Broussard, Scientific Communication Director της Shiseido.

Το στρεs της απομόνωσης μετρήθηκε σε μελέτη που διεξήχθη το 2018 από την JAXA (Japan Aerospace Exploitation Agency) σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα της Shiseido, σε 23 άτομα που είχαν τεθεί σε καραντίνα για 15 ημέρες (OMG). Κατά τη διάρκεια του πειράματος, το στρες ήταν σε υψηλότερα επίπεδα από το συνηθισμένο με ορατές επιδράσεις στο δέρμα, όπως μειωμένη λειτουργία του προστατευτικού ιστού, αυξημένη παραγωγή σμήγματος και αυξημένα σημάδια φλεγμονής. Κατά συνέπεια, η επιδερμίδα είχε πρόβλημα να συγκρατήσει την υγρασία με αποτέλεσμα να δείχνει αφυδατωμένη. Ήταν περισσότερο εύθραυστη καθιστώντας την ιδιαίτερα ευαίσθητη στην περίσσια έκκριση σμήγματος. Επιπλέον, καθώς οι μύες του προσώπου ήταν πιο σφιγμένοι, έτσι και οι εκφράσεις του προσώπου, κυρίως το γέλιο, έγιναν πιο ασύμμετρες.

Για σένα που θες να αξιοποιήσεις τον επιπλέον ελεύθερο χρόνο που έχεις στο σπίτι, η περιποίηση της επιδερμίδας είναι η πιο ωραία πρόταση. Η φροντίδα του εαυτού σου θα αποτελέσει σίγουρα μια μεγάλη πηγή ευεξίας, ηρεμίας και χαράς.

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ, ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ;

Όταν κυκλοφορείς στην πόλη, το δέρμα εκτίθεται σε περιβαλλοντικούς ρύπους. Μέσα στο σπίτι, το δέρμα αντιμετωπίζει εσωτερικούς ρύπους, ειδικά όταν μαγειρεύεις συχνά. Ο χρόνος που περνάς στην κουζίνα εκθέτει το δέρμα σου σε πτητικά σωματίδια που οξειδώνουν τον ιστό και αυξάνουν το επίπεδο φλεγμονής του δέρματος. Επιπλέον, δύο κινέζικες μελέτες έδειξαν ότι ορισμένα σωματίδια που προέρχονται από την κουζίνα αυξάνουν τα σημάδια γήρανσης του δέρματος, συγκεκριμένα τις ρυτίδες και τις σκούρες κηλίδες. Ο εντατικός καθαρισμός είναι ζωτικής σημασίας, με σκοπό να εξαλειφθούν πλήρως όλα αυτά τα σωματίδια αλλά και οι υπόλοιποι βλαβεροί ρύποι.

ΕΝΤΑΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησε σωστά την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης το πρωί, επιλέγοντας το αγαπημένο σου προϊόν καθαρισμού και δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες για βαθιά ευεξία, ενισχύοντας έτσι την πρώτη γραμμή άμυνας. Το Extra Rich Cleansing Milk με μεταλλικό νερό από την πηγή Kirishima, απομακρύνει τους ρύπους και το περίσσιο σμήγμα από την επιδερμίδα, ενώ συγχρόνως την διατηρεί ενυδατωμένη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πολλά περισσότερα από ένα απλό προϊόν καθαρισμού, το Complete Cleansing Microfoam απομακρύνει τους ρύπους και το μακιγιάζ, ενώ συγχρόνως ενυδατώνει και λειαίνει την υφή της επιδερμίδας. Το βράδυ αν πρέπει να πάρεις μέρος σε μια τηλεδιάσκεψη, προτίμησε να κάνεις διπλό καθαρισμό. Ξεκίνησε με το Perfect Cleansing Oil για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ και στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα προϊόν καθαρισμού με αφρό για να μειώσεις τις επιπτώσεις της ρύπανσης.

ΜΥ MEST

Αν χρειάζεσαι ένα emergency reset, το WASO Soft + Cushy Polisher ένα καθημερινό, κρεμώδες προϊόν απολέπισης με σόγια, αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση για δροσερή επιδερμίδα. Αν η ανάγκη σου για απολέπιση είναι ακόμα πιο έντονη, η WASO Purifying Peel off Mask, μια ροζ-περλέ μάσκα με φυτικά συστατικά, αφαιρεί τους ρύπους και καταπραΰνει το δέρμα, διατηρώντας το εξαιρετικά απαλό και ενυδατωμένο. Μαγικό προϊόν!

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ  ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Δεν είναι μυστικό ότι γενικότερα το στρες αλλά και πιο συγκεκριμένα το στρες της απομόνωσης, έχει ισχυρό αντίκτυπο στο δέρμα, όπως μελετήθηκε για περισσότερα από 30 χρόνια από τους ειδικούς των εργαστηρίων της Shiseido. Η συγκεκριμένη μελέτη έδειξε ότι το άγχος επιβραδύνει την αποκατάσταση της λειτουργίας φραγμού, προκαλεί πτώση των κερατινοκυττάρων του δέρματος μειώνοντας έτσι την ανανέωσή του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικές φθορές στο αμυντικό σύστημα του δέρματος. Με λίγα λόγια προσπάθησε να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις το δέρμα σου.

ΚΑΘΕ SHISEIDO LOVER ΘΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΕΔΩ

Πρόσθεσε έναν εξειδικευμένο ορό μετά τον καθαρισμό και πριν την ενυδάτωση για να ενισχύσεις τη φυσική άμυνα του δέρματος. Το ενισχυμένο Ultimune Power Infusing Concentrate της Shiseido, με περισσότερα από 150 βραβεία παγκοσμίως και 39 πατέντες ευρεσιτεχνίας, ενισχύει το αμυντικό σύστημα του δέρματος και ενδυναμώνει την επιδερμίδα ενάντια στο στρες. Συνέχισε με το ενυδατικό σου προϊόν περιποίησης. Η Εssential Energy, κρέμα ενυδάτωσης πλούσια σε υαλουρονικό οξύ, αντισταθμίζει την απώλεια υγρασίας που προκαλούν οι αλλαγές στη λειτουργία φραγμού του δέρματος.

MY BEST

Για να χαλαρώσεις το βράδυ πέρασε στο πρόσωπό σου την WASO Sleeping Mask, η οποία ενεργεί συνεχώς για ώρες για να επαναφορτίσει την ενυδάτωση του δέρματος, ενώ συγχρόνως προάγει ένα πιο ήρεμο ύπνο χάρη στα οφέλη της αρωματοθεραπείας. Η ένταση και το στρες της συγκεκριμένης περιόδου, κάνουν εντονότερες τις γραμμές στην περιοχή των ματιών. Η Benefiance Wrinkle Smoothing Eye Cream φωτίζει άμεσα την περιοχή των ματιών, προσφέρει ενισχυμένη ενυδάτωση και αποτελεί τον ιδανικό τρόπο να αντιμετωπίσεις τις ρυτίδες, που προκαλούνται από το στρες.

ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟ; ΔΟΚΙΜΑΣΕ FACE YOGA

Η face yoga είναι ένα μοναδικός τρόπος για να ηρεμήσει το μυαλό αλλά και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, όταν το στρες δημιουργεί σφιγμένους μύες του προσώπου. Για να απελευθερώσεις την ένταση, το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγες ασκήσεις όπως αυτές που διδάσκονται από την Aurélia Del Sol, ιδρύτρια της μεθόδου FACE YOGA SOUL, που προσφέρει σε 10 λεπτά σεμινάρια καθημερινών ασκήσεων για πρακτική στο σπίτι. Η αγαπημένη μας άσκηση για να χαλαρώσεις το χαμόγελο και το σαγόνι: Κάλυψε τα δόντια σου με τα χείλη σου, σαν να θέλεις να τα κυλήσεις. Στη συνέχεια κράτησε αυτή τη θέση σχηματίζοντας ένα «Ο» με το στόμα σου. Συνέχισε σχηματίζοντας από το «Ο» το «Α». Επανάλαβε 10 φορές για 3 φορές την ημέρα. Ολοκλήρωσε τις ασκήσεις πιέζοντας πολύ ελαφρά στο τόξο του Cubid – το περιθώριο ανάμεσα στη μύτη και στο άνω χείλος. Πίεσε ελαφρά για 45 δευτερόλεπτα και επανάλαβε 3 φορές.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΟΥ ΑΕΡΑ

Η έλλειψη καθαρού αέρα σημαίνει ότι το δέρμα δυσκολεύεται να μείνει οξυγονωμένο και φωτεινό. Ειδικά όταν η  μικροκυκλοφορία επιβραδύνεται λόγω της έλλειψης της σωματικής άσκησης, η οποία συνήθως διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Τα κύτταρα στερούνται θρεπτικών ουσιών και η λειτουργία τους επιβραδύνεται. Καθώς περνούν οι μέρες το δέρμα γίνεται ολοένα και πιο θαμπό, πιο εύθραυστο.Όσο για την θέρμανση του σπιτιού, αν και απαραίτητη, συνήθως είναι υψηλή μέχρι να μπουν οι ζεστές μέρες της Άνοιξης, κάτι το οποίο ενισχύει την αφυδάτωση της επιδερμίδας. Τα επιστημονικά εργαστήρια της Shiseido έδειξαν ότι το υπερβολικά ζεστό περιβάλλον μπορεί να βλάψει το αμυντικό σύστημα του δέρματος, ενώ το πιο δροσερόν περιβάλλον προάγει τον βέλτιστο κυτταρικό πολλαπλασιασμό.

ΤΑΔΕ ΕΦΗ…

Ανάμεσα στον καθαρισμό και την ενυδατική περιποίηση της επιδερμίδας, αφιέρωσε λίγο χρόνο να κάνεις μασάζ στην επιδερμίδα σου για να τονώσεις την μικροκυκλοφορία και τον κυτταρικό μεταβολισμό. Πριν εφαρμόσεις το προϊόν περιποίησης, βάλε τα χέρια σου κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για να τονώσεις το δέρμα ακόμα περισσότερο. Η Shiseido με την τεχνολογία Reneura, ενεργοποιεί την ενδοκυτταρική επικοινωνία. Μετά από λίγες μόνο ημέρες χρήσης των προϊόντων, το δέρμα εμφανίζεται ήδη πιο ροζ και πιο φωτεινό. Μην ξεχνάς να ρυθμίζεις τον θερμοστάτη σου στη σωστή θερμοκρασία, ειδικά στην κρεβατοκάμαρα. Οι θερμοκρασίες άνω των 20ο C δύναται να εμποδίσουν την κυτταρική ανανέωση.

ΜΑΓΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩΝ

Τα αρώματα έχουν αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία του μυαλού αλλά και της υγείας του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα προϊόντα περιποίησης Shiseido απελευθερώνουν ιδιαίτερα αρώματα με αποδεδειγμένες ιδιότητες ευεξίας. Με την χαλάρωση του μυαλού σου, ορισμένα αρώματα σου προσφέρουν πραγματικά οφέλη καθώς βελτιώνουν την λειτουργία του φραγμού και μειώνουν την περίσσια έκκριση σμήγματος.

TIP ΓΙΑ TIP

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις όλα αυτά τα οφέλη; Πριν εφαρμόσεις τα προϊόντα περιποίησης, κλείσε τα μάτια σου και αφιέρωσε ένα λεπτό για να εκτιμήσεις την εσάνς στην παλάμη των χεριών σου, παίρνοντας 3 βαθιές εισπνοές. Μπορείς επίσης να πλαισιώνεις το χώρο σου με αρώματα. Για χαλάρωση, επίλεξε αρώματα λουλουδιών όπως τριαντάφυλλο ή βιολέτα. Για ενέργεια και τόνωση επίλεξε αρώματα που έχουν στη σύνθεσή τους εσπεριοδοειδή ή γιασεμί.

To νου σου όμορφε κόσμε, να σε φροντίζεις (αλλιώτικα) και να σ’ αγαπάς

 Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

H κρέμα ματιών της Glow Era με τη δύναμη τεσσάρων φυτικών βλαστοκυττάρων είναι ό,τι πιο must-have μπορείς να έχεις για εφέ lifting!

Κalyka: Όσφρηση, υφή και συναίσθημα για ένα greek beauty brand με μικρή παραγωγή

Στη Skināēr βρήκα το πιο τέλειο Energy Boosting Mist

Έχεις δοκιμάσει Peel Of μάσκα προσώπου με xρυσό 24k & μαργαριτάρι;

H επιρροή του ωραιότερου κρεμώδες all-in-one gloss στην καθημερινότητά μου

mood of the facebook
mood of the pinterest
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.