Τι είναι η νιασιναμίδη

Η νιασιναμίδη είναι μια πολυβιταμίνη, απόλυτα ανεκτή από κάθε τύπο επιδερμίδας γι’ αυτό και η επιστημονική κοινότητα των δερματολόγων την καθιστά στα υπέροχα συστατικά, που λειτουργούν γρήγορα κι αποτελεσματικά, προκειμένου να λύσουν πολλά δερματικά προβλήματα.

Η δύναμη της νιασιναμίδη

Σ’ ένα μικρό ποσοστό σε μια καλλυντική φόρμουλα μπορεί να μειώσει σημαντικά την παραγωγή σμήγματος κι επειδή είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, είναι μια τέλεια επιλογή για το λιπαρό και με τάση για ακμή δέρμα. Επίσης, αν έχεις θέμα ξηρότητας μπορείς επίσης να επωφεληθείς από μια ρουτίνα περιποίησης που περιλαμβάνει τη νιασιναμίδη, καθώς ενισχύει την παραγωγή φυσικού κολλαγόνου και των κεραμιδίων. Παράλληλα, η νιασιναμίδη έχει ουδέτερο PH, με αποτέλεσμα να είναι ένα απόλυτα ασφαλές συστατικό ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες, καθώς δεν προκαλεί κανένα ερεθισμό. Είναι πραγματικά ένα ευεργετικό συστατικό, καθόλου φωτοευαίσθητο, άρα δεν αδρανοποιείται από τον ήλιο και δεν προκαλεί πρόβλημα όταν έρθει σε επαφή με τις ακτίνες του. Η  νιασιναμίδη είναι το κάτι άλλο κι είναι ιδανική για  κάθε ηλικία και χρόνο με το χρόνο θα γίνεται όλο και πιο διάσημη για την επούλωση και την καταπράυνση που χαρίζει, ενώ παράλληλα μειώνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενώ δρα και κατά των ελεύθερων ριζών με αποτέλεσμα να διατηρεί την επιδερμίδα πιο λαμπερή και νεανική. Τέλος, το εξίσου σημαντικό είναι ότι η νιασιναμίδη δουλεύει αποτελεσματικά ενάντια και στις δυσχρωμίες, καθώς εμποδίζει την υπερπαραγωγή μελανίνης, ενώ καταπολεμάει το ήδη υπάρχων μέλασμα, καθώς το μέλασμα αποτελεί μία φλεγμονή και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της νιασιναμίδης βοηθάνε στη μείωση της.

Που τη βρίσκεις τη νιασιναμίδη

Η νιασιναμίδη, λόγω των ιδιοτήτων της, που την κάνουν υδατοδιαλυτή τη βρίσκεις σε προϊόντα που μένουν στο δέρμα, όπως κρέμες και σέρουμ, αλλά και σε μάσκες και καθαριστικά, προκειμένου να μειώσουν ερυθρότητα και ερεθισμό.

Η νιασινομίδη είναι ξεκάθαρα η ήρεμη δύναμη της κοσμετολογίας, έχει φανταστικές και πολλαπλές ιδιότητες και εισχωρεί σε προϊόντα περιποίησης για να δράσει αλλιώς κι αλλιώτικα.