Στην ηλικία των 30 το στρες επηρεάζει την επιδερμίδα σου, αλλά μπορείς να διαχειριστείς τα σημάδια της!

by

H επιδερμίδα μαρτυράει όλα όσα σου συμβαίνουν. Ειδικά τα σημάδια στρες δεν μπορείς να τα προσπεράσεις, καθώς αποτυπώνονται πάνω της με ακρίβεια.

Η θαμπή όψη, η αφυδάτωση και οι έντονες γραμμές αποτελούν την πρώτη εικόνα μιας στρεσαρισμένης επιδερμίδας, που παρά το νεαρό της ηλικίας της (εκεί γύρω στα 30), δείχνει εξουθενωμένη κι άτονη. 

Αν θέλουμε να τα δούμε όλα θα πρέπει να ξέρουμε ότι το εξωτερικό στρες προκαλεί αναπόφευκτα οξειδωτικό στρες. Και το οξειδωτικό στρες είναι μία από τις πιο κύριες αιτίες γήρανσης της επιδερμίδας. Γνωρίζοντας ότι μέσα απ’ όλη αυτή τη διαδικασία επηρεάζεται σημαντικά το DNA των δερματικών κυττάρων, οπότε κι οι μηχανισμοί λειτουργίας τους, μπορείς και να πάρεις τα μέτρα σου. 

Όταν είσαι στην ηλικία των 30 το στρες ναι μεν επηρεάζει την ποιότητα της επιδερμίδας σου, αλλά μπορείς να διαχειριστείς κι αντιμετωπίσεις τα σημάδια της.

Βρες συμμάχους ενυδάτωσης και προστασίας

Η λύση είναι να μπορείς να προσφέρεις στην επιδερμίδα σου το ιδανικό και τέλειο περιβάλλον για τα κύτταρα, προκειμένου να δουλεύουν στο φουλ και με μια αξιόλογη ενέργεια. Αναζήτησε ελιξίρια λάμψης και ενέργειας.  Σύγχρονα προϊόντα περιποίησης, που είναι σχεδιασμένα να αντιμετωπίζουν τη στρεσαρισμένη, αλλά νεανική επιδερμίδα. Ψάξε για συνθέσεις και υφές, που αποκαθιστούν τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας κι ενυδατώνουν σε βάθος. Κρέμες, σέρουμ ή booster, που ενισχύουν τους μηχανισμούς άμυνας των κυττάρων, ενώ παράλληλα έχουν την ικανότητα να προσφέρουν μια ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία.

Να μην παραμελείς το αντηλιακό σου

Οι ακτίνες του ήλιου είναι επικίνδυνες κάθε εποχή του χρόνου κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάς. Η πρόωρη γήρανση έρχεται και εξυπηρετείται από σένα που παραμελείς το αντηλιακό σου σε καθημερινή χρήση.

Υιοθέτησε τακτικά το peeling

Η θαμπή, κουρασμένη και στρεσαρισμένη όψη της επιδερμίδας στην πραγματικότητα αποτελείται από ένα στρώμα νεκρών κυττάρων που όχι απλά καλύπτει την επιφάνειά της, αλλά την εμποδίζει να λάμψει. Υιοθέτησε το peeling τακτικά σε εβδομαδιαία ή και καθημερινή βάση, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αντικατάστασης των νεκρών κυττάρων με νέα και υγιή. Το γλυκολικό, γαλακτικό και σαλικυλικό οξύ, που μπορείς να βρεις σε προϊόντα καθαρισμού, τόνωσης, μάσκες ή και κρέμες νύχτας θα βοηθήσουν σημαντικά.

To νου σου όμορφε κόσμε, σ’ αυτές τις μικρές κινήσεις περιποίησης, που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα.Comments

Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

H κρέμα ματιών της Glow Era με τη δύναμη τεσσάρων φυτικών βλαστοκυττάρων είναι ό,τι πιο must-have μπορείς να έχεις για εφέ lifting!

Κalyka: Όσφρηση, υφή και συναίσθημα για ένα greek beauty brand με μικρή παραγωγή

Στη Skināēr βρήκα το πιο τέλειο Energy Boosting Mist

Έχεις δοκιμάσει Peel Of μάσκα προσώπου με xρυσό 24k & μαργαριτάρι;

H επιρροή του ωραιότερου κρεμώδες all-in-one gloss στην καθημερινότητά μου

mood of the facebook
mood of the pinterest
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.