Όλα όσα θες να ξέρεις για να δεις την αλήθεια για τον τύπο της επιδερμίδας σου

by

Υπέροχη φίλη μου δεν αλλάζεις μόνο εσύ μέσα στη διάρκεια του χρόνου, αλλά και η επιδερμίδα σου. Κι η κάθε επιδερμίδα επιδρά διαφορετικά στην εποχή, στον τρόπο ζωής, αλλά και στις ορμονικές μεταβολές. Μάλιστα κάποιες φορές αλλάζει ριζικά, προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όποια νέα κατάσταση. 

Τσέκαρε πιο κάτω τα απλούστατα βήματα, που θα σε βοηθήσουν να δεις την αλήθεια για τον τύπο σου.Aν έχεις κανονική επιδερμίδα δεν είναι ούτε πολύ λιπαρή ούτε πολύ ξηρή και ξεχωρίζει για τη ματ όψη της. Μια παρατήρηση που μπορείς να κάνεις γι’ αυτή είναι ότι δεν τραβάει και δεν γυαλίζει. Στο μεταξύ, ακόμη κι εσύ μ’ έναν τέτοιο τύπο επιδερμίδας μπορείς να έχεις να αντιμετωπίσει κάποιες στιγμές αφυδάτωση ή ξηρότητα αν δεν την περιποιηθείς σωστά.

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα έχεις σίγουρα να διαχειριστείς μεταξύ άλλων περίσσεια σμήγματος, έχεις διεσταλμένους πόρους και σίγουρα γυαλίζεις μέσα στην ημέρα. Η λιπαρή επιδερμίδα αν και συνήθως καθορίζεται γενετικά, μπορεί ωστόσο να είναι και συνέπεια κάποιων άλλων παραγόντων, όπως οι ορμονικές μεταβολές, το κλίμα κάθε εποχής και τα επιθετικά προϊόντα καθαρισμού. Το καλό όμως με την λιπαρή επιδερμίδα είναι ότι γενικά αισθάνεται άνετα και χωρίς χρήση κρέμας μέσα στην ημέρα.

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα υπάρχει έλλειψη από λιπίδια και νερό, οπότε η τάση να σε τραβάει είναι διαδεδομένη. Στο μεταξύ, η ξηρότητα επιδεινώνεται από παράγοντες, όπως η ηλικία, η κακή διατροφή και οι όποιες κλιματολογικές συνθήκες κι αλλαγές χωρίς τη σωστή προστασία και φροντίδα. Η ξηρή επιδερμίδα έχει την τάση για ορατές λεπτές γραμμές, ρυτίδες και τραχύτητα.

Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα έχεις να αντιμετωπίσει μία από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Παρουσιάζει τραχύτητα στην υφή και είναι επιρρεπές σε ερεθισμούς τόσο του περιβάλλοντος, όσο και των προϊόντων περιποίησης.

Να σε φροντίζεις και να σ’ αγαπάς.Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

Το αναζωογονητικό scrub σώματος της pandrosia είναι η κίνηση ματ για πιο απαλή και τονωμένη επιδερμίδα

Face Serum: Ποια είναι τα οφέλη του, πότε δουλεύει καλύτερα και πώς να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει;

Εσύ, τι κάνεις με τα πετσάκια στα νύχια σου; Σου’χω μικρές κι υπέροχες συμβουλές για να απαλλαγείς απ’ αυτά!

Overnight mask: Γιατί είναι τόσο πολύτιμη για την τόνωση και λάμψη της αφυδατωμένης και θαμπής επιδερμίδας;

Θες να ενισχύσεις την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου; Αυτό είναι το boost που χρειάζεσαι!

mood of the facebook
mood of the pinterest
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.