Πήγαινε όσο πιο μακριά γίνεται

by

Το “μακριά” σαν λέξη κρύβει μια απόσταση. Η απόσταση όμως δείχνει ξεκάθαρα τη διαφορά ανάμεσα σε δύο πράγματα.

Μου έλεγε από πάντα ο μπαμπάς μου “πήγαινε όσο πιο μακριά γίνεται”. Τότε που μου άφηνε αυτή τη φράση στο κομοδίνο του δωματίου μου, ούτε που καταλάβαινα καλά – καλά τι ήθελε να πει. Σήμερα ξέρω. Πήγαινε εκεί που έχει περισσότερο φως και χρώμα. Πήγαινε εκεί που θα νιώσεις ότι είσαι δυνατή και αλλιώτικη. Πήγαινε εκεί ακριβώς που σου επιτρέπει το συναίσθημά σου. Πήγαινε εκεί που σε απολαμβάνουν και μη μένεις εκεί που απλώς σε ανέχονται.

Είναι μαγικό να γυρνάς τούμπα λέξεις και προτάσεις. Πηγαίνοντας κάτω απ’ αυτές φτάνεις πάντα στη βάση της ιστορίας. Κι η ιστορία είναι ωραία κι ενδιαφέρουσα όταν δεν μοιάζει με του διπλανού, όταν δεν είναι copy-paste με του γείτονα. Ή τελοσπάντων αν τύχει μερικές φορές να υπάρχουν κοινά σε δύο ιστορίες, εστίασε στην αίσθηση που σ’ αφήνει κάθε μία απ’ αυτές. Επίτρεψε στην καρδιά και στη ματιά σου να φτάσει πιο μακριά από το πόσο κοντά σου φτάνουν όλα.

υγ1: Μια φίλη μου έχει από πάντα μακριά μαλλιά. Πολύ μακριά. Απ’ αυτά που αγγίζουν τους γοφούς. Πήγε τα μαλλιά της όσο πιο μακριά γινόταν. Και τα άφησε εκεί. Βρήκε το πλαίσιο όπου μπορεί να δουλέψει τις ανασφάλειες και τους φόβους της. Εντόπισε τα θέλω της στην ομορφιά, στην εικόνα και στην αίσθηση που θέλει να αφήνει στο πέρασμα της. Μπορεί να είσαι σαν αυτή. Ή σαν εμένα, που θέλω να δοκιμάζομαι σε μακρινές διαδρομές, αλλά έχω σχεδόν σ΄όλη μου τη ζωή κοντά τα μαλλιά. Γιατί αυτό μου δίνει μια ανάλαφρη αίσθηση ελευθερίας στην καθημερινότητα. Γιατί έτσι νιώθω πιο δυναμική. Γιατί μ’ αρέσει να μην κρύβω το σβέρκο μου. Θέλω να αφήνω ανοιχτά τα μέτωπα τριγύρω μου για να μπορώ να αισθάνομαι τον αέρα της εποχής. Εσύ, όμως, όπου κι αν τοποθετηθείς δες μακριά και μετά φτάσε εκεί που λάμπεις, ξεχωρίζεις και πρωταγωνιστείς για όσα μικρά καταφέρνεις μέσα στη μέρα.

υγ2: Τα μακριά μαλλιά, το μακριά γενικά και η αίσθηση του να φτάνεις εκεί που σου επιτρέπει η δυναμική σου, η ματιά, η καρδιά, αλλά κι η αντοχή σου θέλει κάποια φροντίδα. Είτε λέγεται σέρουμ, είτε λάδι θρέψης, είτε μια αγκαλιά που θα σου κάνεις, είτε μια ιδέα που θα αγκαλιάσεις με πάθος, το μακριά χρειάζεται να το διατηρείς ιδιαίτερο και βελούδινο.

Να σε φροντίζεις και να σ’ αγαπάς, γιατί η ομορφιά είναι συναίσθημα.

Και να σε πιστεύεις. Μπορείς να φτάσεις όσο μακριά έχεις βάλει στο μυαλό σου.

Το σχέδιο της κεντρικής φωτογραφίας είναι ένα σχέδιο μιας ενδιαφέρουσας καλλιτέχνιδας. Θα τη βρεις στο instagram ως lia_quax και κάθε Σάββατο συνοδεύει ένα από τα πιο αλλιώς κι αλλιώτικα ποσταρίσματα εδώ.

εις το επανιδείνComments

  1. Σ’ευχαριστώ για άλλο ένα όμορφο ταξίδι. Ο ίδιος μπαμπάς μου ψιθύριζε και εμένα από μικρή;

    1. Αυτό το μήνυμα επειδή έρχεται από μακριαααα, είναι με περίσσεια αγάπη κι έχει μια υπερλαμπερή ματιά, αφήνει μια σούπερ ενέργεια

Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

Δοκίμασα τη λοσιόν προσώπου L’adiopis κι έχω να σου πω διάφορα γι’ αυτή

Τα ωραιότερα “διαμαντάκια” της Lancaster για τον ήλιο και tips για να διατηρείς την λάμψη της χαράς σου non stop…

Η ρουτίνα περιποίησης της Γκρέις Κέλι και το πιο must-have προϊόν περιποίησης της Lancaster

Oμορφοχαμός: ΤΕΛΕΙΑ προϊόντα για το μπουντουάρ και το νεσεσέρ κάθε beauty junkie

Σου΄χω τέλειο combo περιποίησης για μια σφριγηλή και λαμπερή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

mood of the facebook
mood of the pinterest
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.