Συμπάθεια για τον ενθουσιασμό των γιορτών

by

Μυρίζει κερί με κανέλα. Η εθιστική ζέστη από καλοριφέρ σε απασχολεί. Ο σκύλος σου χασμουριέται. Η γάτα σου τεντώνεται νωχελικά. Ο καναπές σου έχει ένα μόνο βαθούλωμα. Τα μαξιλάρια είναι ταλαιπωρημένα από την αγάπη του καθισιού σου. Το πίσω μέρος του λαιμού σου αναζητά φιλί. Η σπονδυλική στήλη σου ταράζεται στο κουδούνισμα ενός μηνύματος. Είναι Δεκέμβριος. Κι είσαι η Συμπάθεια που ψάχνει για τον τρελό Ενθουσιασμό.

Το κρύο δυναμώνει. Είσαι στη διαδρομή κουζίνα-καθιστικού και τα πόδια σου έχουν ερωτευθεί τις παντόφλες. Κλωτσάς βιβλία, πατάς συναισθήματα, χαλάς την ησυχία σου για να πας στο διπλανό δωμάτιο ή να μεταφερθείς στο διπλανό κόσμο των ονείρων.
Με ανοιχτά τα μάτια ξαπλώνεις στο πάτωμα και ονειρεύεσαι όπως με κλειστά. Βολτάρεις, πίσω στο παιδικό σου δωμάτιο και σε βλέπεις να περιμένεις με υπομονή την ώρα που θα σου φωνάξει κάποιος «ήρθε, ήρθε, ο Αι Βασίλης». Και έτσι όπως είσαι σκας χαμόγελο στην εικόνα της μαμάς σου, που βάζει το φαγητό στο φούρνο.  Το πιο αληθινό όνειρο είναι αυτό που φτιάχνεις ξύπνια και μπορείς να μπεις μέσα.
Μείνε παιδί, μελαγχόλησε με το τίποτα, όπως κι ερωτεύσου το τίποτα, ονειρέψου, νιώσε τη Συμπάθεια των ημερών και μ’ αυτά και μ’ αυτά θα κάνει εμφάνιση κι ο Ενθουσιασμός. Συνήθως εμφανίζεται απρόσκλητος.
Υγ1: Στο μεταξύ, φτιάξε μικρές ιστορίες με εικόνες, με στιγμές και λέξεις που ξεγλιστρούν από φιλικά στόματα. Κράτησε τα λάθη σε περίοπτη θέση στην καρδιά σου και κάνε σχέδια για το 2015. #δοκίμασεselfieμεχαμόγελο

Κάνε και μια πρόποση με ευχές για ό,τι μπορεί να σε ταξιδέψει ή να σε γαληνέψει. Αυτό αξίζει τη συμπάθειά σου. Κι ο Ενθουσιασμός τσουγκρίζει στη χαρά σου.
Υγ2: Αυτά που δυσκολεύεσαι να εγκαταλείψεις, είναι αυτά που επιθυμείς. Να τα απολαμβάνεις, λοιπόν…

Την αγάπη μου

 Comments

  1. Μόνο η στιγμή απομένει, μόνο αυτή έχει αξία. Και αν τη »ντύνουμε » με χαμόγελο, βρίσκει τον τρόπο να διαιωνίζεται. Τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για έναν χρόνο γεμάτο ομορφιά και αγάπη….είναι αλληλένδετα αυτά τα δύο άλλωστε:) Φιλιά πολλά !

  2. Η αγάπη σου για κάθε τι παιδικό και λιγάκι μαγικό μαζί με την ομορφιά του λόγου σου γίνεται ένα παιχνίδι που απλά εμάς μας παρασύρεις…Μου έφερες μνήμες από το παρελθόν που είχα ξεχάσει…Απλά χαμογελώ τώρα!!!

Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ινσταγκραμίσου