Τελεία ή τέλεια;

by
  • 12
    Shares

Λέξεις κι έννοιες μπερδεύονται κάπως. Mην ανησυχείς. Είναι η εποχή τέτοια. H τελειότητα στριμώχνεται στις γωνίες της ψηφιακής γειτονιάς με την κανονικότητα. Κι εσύ εκεί ψάχνεις πλευρά για να ακουμπήσεις. Kαι συνήθως ακουμπάς εκεί που είναι πιο βολικά. Βολέψου όπου σ’ ευχαριστεί. Μόνο βολέψου. Στο μεταξύ, δες την τελεία απλώς ως ένα σημείο στίξης. Είναι το σωστό μήνυμα ότι κάτι μόλις τελείωσε. Προχώρα λοιπόν παρακάτω από την αρχή, χρησιμοποιώντας κεφαλαίο! Πρόσθεσε και την έκπληξη του θαυμαστικού αν χρειαστεί. Έχεις ερώτηση; Είναι απαραίτητη κι αυτή για να εκδηλώσεις την αγωνία σου. Το θέμα είναι να μπεις ξανά στο παιχνίδι της εποχής.

Αφήνω εδώ μια συζήτηση που είχα κάποια στιγμή με μια φίλη μου: «Τίποτα δεν έχω να σου πω», μου λέει στο τηλέφωνο σε ερώτησή μου: «Τι νέα»;. «Τίποτα;» Για αρχή η φωνή μου ανεβαίνει λίγο. Και στη συνέχεια ρίχνω τόνο για να δώσω βάθος σε κάθε λέξη: «Σταμάτα να φλερτάρεις με το φόβο, κράτησε σε απόσταση την όποια απαισιοδοξία και προχώρα τώρα.  Οκ! Δεν έχεις δουλειά. Πράγματι, δεν υπάρχουν δουλειές! Γιατί, όμως, δεν δημιουργείς μόνη σου μία;» Τελεία. Εδώ μπαίνει τελεία και ψάχνεις το τέλεια. «Ξέρω ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Δες όμως τις νέες ευκαιρίες. Δες τις όποιες ιδέες σου και κοίτα να τις βάλεις σ’ ένα χαρτί. Αυτή η εποχή είναι ιδανική για συνεργασίες με ανθρώπους που μιλάς την ίδια γλώσσα, που έχεις τους ίδιους φόβους, αλλά και τις ίδιες ανάγκες. Δες από την αρχή στο τι κάνεις καλά. Δες από την αρχή την κάθε  αδυναμία σου και κάνε τη δύναμη. Τώρα είναι η ευκαιρία. Ευκαιρία να ξεκουνηθείς από το τίποτα, κάνοντας κάτι. Και σε κλείνω τώρα γιατί έχω κάτι να κάνω». Αυτά της είπα. Τέλεια δεν ήταν, αλλά αυτή η φίλη θέλεις τις τελείες της για να ξεκουνηθεί. Και το έκανε. Ξεκουνήθηκε. Τελεία και τέλεια.

Κοίτα να κάνεις κάθε τελεία να δείχνει τέλεια.

Συγκεντρώνοντας πολλές τελείες τράβηξε εκεί μια γραμμή. Φαντάσου τη σαν τη γραμμή eyeliner. Ακόμη κι αν δεν είναι τέλεια, είναι αυτή που εσύ σχεδιάζεις. Κι έχει σίγουρα μια δυναμική.

πι.ες: Η κεντρική φωτογραφία είναι ένα σχέδιο μιας ενδιαφέρουσας καλλιτέχνιδας. Θα τη βρεις στο instagram ως lia_quax. Κάθε Σάββατο έχει υποσχεθεί να δίνει μια εικόνα εδώ, που θα συνοδεύει ένα από τα πιο αλλιώς κι αλλιώτικα ποσταρίσματα, που θα είναι υλικό για νέο «μακιγιάζ αυτοπεποίθησης».

το νου σου όμορφε κόσμε

η ομορφιά είναι συναίσθημα

 

 Comments

  1. Πόσο δίκιο έχεις! Μου αρέσει ο τρόπος που προσεγγίζεις τα πάντα με την ματιά της αισιοδοξίας και τα κάνεις να φαίνονται τέλεια! Είσαι υπέροχη φίλη !

  2. Είναι δώρο Θεού να σε έχουμε δίπλα μας και να μας βοηθάς να τα βλέπουμε όλα τέλεια! Είναι χάρισμα και εύχομαι να μην σταματήσεις λεπτό να μας ξεκουνάς!

Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ινσταγκραμίσου