σιέστα

Ανάλαφρη μετά τη σιέστα

by

Δεκάλεπτη ή πολύωρη το θέρος σηκώνει σιέστα. Και μετά απ’ αυτή είσαι πάντα ανάλαφρη και τρυφερή. Νωχελικά περπατάς ξυπόλυτη σε ζεστά τσιμέντα. Φτιάχνεις καφέ του γούστου σου. Οι θελκτικές επιθυμίες σου ξυπνούν πάνω στην προετοιμασία του.

Eδώ στο τίποτα του μεσημεριού απολαμβάνεις στο φουλ όσο μπορείς να αποφύγεις. Μαμαδίστικη γκρίνια, συζυγικά καθήκοντα, παιδικές ανορεξιές και φιλικά πρέπει. Χαμογελάς στα κουρασμένα καθημερινά σου και επιβάλλεις στον τρελό ρυθμό σου να ρίξει ταχύτητα.

Κάθεσαι ανεπιτήδευτα στον καναπέ, παίζεις με το κινητό, το βιβλίο δίπλα, ο καφές παραδίπλα, οι σκέψεις ολούθε και το στρες παραμονεύει. Κλείνεις το μάτι στον προγραμμαγισμό σου και βγαίνεις εκτός χρόνου. Κι όπως είσαι φτιάχνεις αυτοσχέδιες βεντάλιες. Ανάβεις κλιματιστικό, σβήνεις κλιματιστικό, ανοίγεις παράθυρο και βάζεις τον ανεμιστήρα στο δύο. Δεν ξέρεις τι θέλεις κι είναι φανταστική αυτή η αίσθηση.

Κάποιος άνθρωπος δίπλα, πίσω, δεξιά, ή αριστερά, σου κάνει μόλις μια καινούρια αρχή. Γνώρισε την αγάπη, παραιτήθηκε ή απλώς άλλαξε χώρα. Κάποιος άλλος προσπαθεί να καταλάβει αυτό που συμβαίνει. Δουλεύει άπειρες ώρες και δεν έχει καθόλου χρήματα για διακοπές. Κάποιος άλλος πάλι διακοπάρει με τα χρήματα να είναι περίσσεια. Υπάρχει κι αυτός που μετράει ψιλά κι ενθουσιασμό έτσι απλά. Υπάρχει κι ο άλλος που προσπαθεί να ξεχάσει, να παθιαστεί, ή τελοσπάντων που θέλει να ζήσει με το τίποτα και μερικούς καλούς φίλους παραμάσχαλα. 

Η ομορφιά είναι συναίσθημα. Ναι αυτό είναι! Κοιτάζεσαι στον καθρέφτη ενώ σε προβληματίζει το καλοκαίρι, ο καύσωνας, οι βροχές, η κακοκαιρία κι όλα όσα συμβαίνουν σε στεριά και θάλασσα. Το κεφάλι σου γυρνάει στον ουρανό. Ψάχνεις για αστέρι; Δεν βράδιασε ακόμη. Κοίτα μπροστά. Βάλε αντηλιακή για προστασία και βγες στον ήλιο να χαιδέψει επιδερμίδα και ψυχή.

Η κεντρική φωτογραφία είναι ένα σχέδιο μιας ενδιαφέρουσας καλλιτέχνιδας. Θα τη βρεις στο instagram ως lia_quax. Κάθε Σάββατο δίνει μια εικόνα εδώ, που συνοδεύει ένα από τα πιο αλλιώς κι αλλιώτικα ποσταρίσματα, που είναι υλικό για μια ιδιαίτερη φροντίδα, που ταιριάζει σε κάθε τύπο (επιδερμίδας).

Να σε φροντίζεις και να σ΄αγαπάςΕκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

Είναι δυνατόν μια κρέμα ματιών να διορθώσει όλους τους τύπους κύκλων;

Μυήσου στην άμεση αναζωογόνηση της επιδερμίδας με το beauty tool που “παγώνει” το χρόνο!

Eσύ, πώς επιλέγεις ένα άρωμα;

10 ΛΕΠΤΟΡΕΥΣΤΑ αντηλιακά που κάνουν πάταγο στην κατηγορία τους!

Deodorant Balm: Εσύ, έχεις δοκιμάσει κάτι τέτοιο;

mood of the facebook
mood of the pinterest
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.