Δες την αλλαγή στο πρόσωπο του ΣΚ

by

Το Σαββατοκύριακο προχωράς στο δρόμο, χωρίς να κοιτάς μπροστά. Κοιτάς πίσω. Εστιάζεις στο βήμα σου. Νωχελικό κι ανάλαφρο σε εξυπηρετεί στις ανάγκες του ΣΚ. Μένεις για κάποια λεπτά μπροστά από βιτρίνες και χαζεύεις τα τσαλακωμένα όνειρα. Οι περαστικοί σε σκουντάνε. Εσύ σκουντάς τους στόχους σου. Βιάζεσαι. Κινείσαι όμως σιγά. Σιγά μην επιστρέψεις στο στρες να σου χαλάσει το ΣΚ σου.

Εκεί, στην πρώτη γουλιά καφέ ξέρεις, νιώθεις και βλέπεις ότι η εποχή σε προσπερνάει. Και σ’ αφήνει εκεί μπροστά από μία βιτρίνα να ψάχνεις απομεινάρια σχέσεων και δουλειών. Φοράς τα γυαλιά σου και βγαίνεις στους δρόμους της πόλης. Έχει ή δεν έχει ήλιο, εσύ κρύβεις συναισθήματα και μάτια. Μένεις αθόρυβα πίσω από καθρέφτες και γυαλιά, οδηγώντας το βλέμμα σου στο μέσα σου κι όχι στο έξω σου.

Το ΣΚ είναι μια μάσκα τόνωσης, καθαρισμού και λάμψης. Δεν κοιτάς ποτέ σου τις λεπτομέρειες της μάσκας αυτής. Δεν σε απασχολεί. Γι’ αυτό και φοράς γυαλιά. Θέλεις έξτρα προστασία. Κρύβεσαι φανερά. Φανερώνεις τους φόβους σου και το χαίρεσαι.

Αράζεις σε καναπέδες, σε μικρά καφέ και σε μεγάλες παρέες. Αράζεις το βλέμμα σου. Του επιτρέπεις να ξαποστάσει. Εκεί στη διασταύρωση του χρόνου, εσύ σκέφτεσαι το χθες και προετοιμάζεις αυθόρμητα το αύριο. Κοιτάζεις γύρω σου και δεν βλέπεις κάτι. Φοράς γυαλιά. Μεγάλα γυαλιά. Είναι η αλλαγή σου στο πρόσωπο του ΣΚ.

Την ίδια στιγμή σε ένα παράλληλο σύμπαν συμβαίνουν ωραία πράγματα. Οι μικρές σου εκρήξεις, οι καθημερινοί σου παφλασμοί γίνονταν κρότοι.  Κάπου κάπου τρόμαζεις. Μια φίλη σου δίπλα σου λέει “μη φοβάσαι, πυροτεχνήματα από τον ουρανό είναι”. ΣΚ. Σε παρασέρνει η ώρα κι ο χρόνος. Δεν είσαι μόνη. Μια άλλη φίλη σου έχει φύγει μόλις από τη δουλειά που δεν της προκαλούσε χτυποκάρδι. Κι εσύ εκεί. Με το κεφάλι ψηλά, αφήνεις πίσω σου τίτλους και θέσεις που ανήκουν σε όσους αντιστέκονται στην αλλαγή. Μια φίλη της φίλης χαιρετάει με ευγένεια όσους ενεργειακά δεν συντονίζονται. Μια γνωστή σου χωρίζει. Μια άλλη αλλάζει τελείως τροχιά και δουλειά. Ο κόσμος προχωράει. Με γυαλιά ή χωρίς αυτά.

Με ήλιο ή συννεφιά πάνω από το κεφάλι δες γύρω σου καλύτερα. Στο χέρι σου είναι που θα βάλεις την τελεία σου. 

Η ομορφιά είναι συναίσθημα

Το σχέδιο της κεντρικής φωτογραφίας είναι ένα σχέδιο μιας ενδιαφέρουσας καλλιτέχνιδας. Θα τη βρεις στο instagram ως lia_quax και κάθε Σάββατο συνοδεύει ένα από τα πιο αλλιώς κι αλλιώτικα ποσταρίσματα εδώ.

εις το επανιδείνComments

Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

Ξέρεις ότι η αφυδάτωση είναι από τις κυριότερες αιτίες της πρόωρης γήρανσης;

Υπάρχει σωστός δείκτης προστασίας από τον ήλιο;

Τι είναι αυτό που κάνει ένα body mist τόσο συναρπαστικό;

Το νέο FAME Intense του οίκου Rabanne είναι πιο σέξι απ’ όσο περίμενα!

Έχεις καταλάβει ότι η σπιρουλίνα λειτουργεί ως δυναμωτικό για πιο ξεκούραστη κι αναζωογονημένη επιδερμίδα;

mood of the facebook
mood of the pinterest
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.