Εσύ θες να κλείνεις τα μάτια στους γύρω σου;

by

Πρέπει να μπορείς να κοιτάς τους ανθρώπους βαθιά. Πίσω από χαμόγελα. Βαθιά. Κάτω από τις λέξεις τους. Παρατήρησε τις κινήσεις τους στα δύσκολα. Εκεί που κοντράρεις την ανασφάλειά τους, εκεί να ψάξεις το νόημα του συναισθηματικού τους κόσμου. Συναίσθημα. Ωραίο. Ατόφιο. Φίνο. Σε παλ αποχρώσεις. Τρυφερό. Χρήσιμο για να βλέπεις ακόμη και με κλειστά μάτια. Να βλέπεις ξεκάθαρα τι συμβαίνει γύρω σου.

Να σου κι οι σκόρπιες εικόνες. Σου έσκασαν μπροστά σου με κλειστά μάτια. Το χέρι περνάει μέσα από τα μαλλιά. Τίναγμα του κεφαλιού. Γέλιο. Γάργαρο γέλιο. Οικείο. Κοινότυπες ματιές που φωτίζουν αλήθειες. Αλήθεια, πώς είναι το άρωμα συμπάθειας; Η συμπάθεια φοριέται σαν μάσκα τόνωσης στο πρόσωπο. Τέτοια θες; Μπα

Να αναζητάς τη χαρά. Την αληθινή χαρά. Άσε τη συμπάθεια να κάτσει σ’ αυτούς που την ορίζουν με ανασφάλεια. Κοίτα να χαίρεσαι τις στιγμές και τους ανθρώπους γύρω σου. Να χαίρεσαι για όσα μοιράζεσαι. Είναι απελευθερωτική αυτή η χαρά στα όλα της. Μείνε κοντά σε φίλους καρδιάς. Λένε ότι είμαστε φίλοι μ’ αυτούς που μας ευχαριστούν. Στην πραγματικότητα θέλουμε κοντά μας αυτούς που μας σπρώχνουν να τρέξουμε όταν μας κόβεται η ανάσα από την κούραση. Μεταξύ μας, η πιο ωραία ιστορία είναι η φιλία μεταξύ γυναικών. 

Το θέλω θα είναι πάντα ένα ρήμα με σπουδαία εσάνς λουλουδιών. Αναζωογονητικό. Μοναδικό στο είδος του.

Θέλω να με βρει το πρωϊ με ένα σπουδαίο βιβλίο, μια ωραία ταινία, δύο καλές φιλικές κουβέντες, μια ερωτική εξομολόγηση, μια σφιχτή παιδική αγκαλιά κι ένα πατ πατ στην πλάτη από όλους όσους θαυμάζω κι εκτιμώ στη δουλειά μου. Θέλω στο σπίτι να ακούγονται τραγούδια από τη Λιλιπούπολη όλη μέρα. Θέλω κάποιο βράδυ να κοιμηθώ στη βεράντα (όπως όταν ήμουν μικρή) και να ονειρευτώ το μέλλον των παιδιών μου χαζεύοντας απλώς τα αστέρια. Θέλω να μοιραστώ με τους γιους μου ένα υποβρύχιο (βανίλια). Θέλω να πω ξανά και ξανά στον άντρα μου πόσο τυχερή είμαι που τον γνώρισα, πόσο πολύ θέλω να μοιραστώ μαζί του κι άλλες στιγμές – αύριο και μεθαύριο. Θέλω να κάνω με τη μαμά μου ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη. Θέλω να την πάρω τηλέφωνο μέσα στη νύχτα και να της πω σ’ ευχαριστώ που με μεγάλωσες με αξίες και που μ’ έμαθες να αγαπώ με τόσο πάθος κι ας σου γκρινιάζω γιατί μου γκρινιάζεις! Θέλω να κλείσω τα μάτια για λίγο και να πιάσω τον μπαμπά μου εκεί ψηλά (στον ουρανό) και να τον ρωτήσω: “Πώς τα κατάφερες και μ’ έκανες να πιστέψω ότι όλα είναι εύκολα στη ζωή;”

Θέλω να κάνω τα παιδιά μου να πιστέψουν στις δυνάμεις τους με κάθε τίμημα. Θέλω να τους μάθω ό,τι μάθανε οι δικοί μου σε μένα. Θέλω να μοιράζονται στιγμές και συναισθήματα. Θέλω να λένε ευχαριστώ και συγγνώμη. Θέλω να μπορούν να φωνάζουν το σ’ αγαπώ (κυρίως με πράξεις)! Θέλω να χαμογελούν (κάθε μέρα). Θέλω να τους μάθω να ξεχωρίζουν τους δασκάλους της ζωής τους.

Θέλω να… Πολλά είναι τα θέλω… Και μέσα σ’ όλα αυτά, θέλω να μου έρχονται ιδέες για γράψιμο. Θέλω να παραμυθιάζομαι μέσα απ’ αυτές. Άλλωστε για ένα παραμύθι ζούμε, την αλήθεια την ξέρουμε!

Θέλω να διατηρήσω ζωντανές τις παλιές φιλίες και θέλω να βρίσκω χώρο και για νέες! Θέλω να μπορώ να βρίσκω ενδιαφέρον πίσω από κάθε λέξη κι εικόνα. Και θέλω πολύ να μου πεις κι εσύ τα δικά σου θέλω…

Αυτό που έχει σημασία τελικά είναι να εκφράζεσαι. Με κάθε τρόπο.

Να σε φροντίζεις και να σ’ αγαπάς όμορφε κόσμε. Η ομορφιά είναι συναίσθημα!

Η κεντρική φωτογραφία είναι ένα σχέδιο μιας ενδιαφέρουσας καλλιτέχνιδας. Θα τη βρεις στο instagram ως lia_quax. Κάθε Σάββατο δίνει μια εικόνα εδώ, που συνοδεύει ένα από τα πιο αλλιώς κι αλλιώτικα ποσταρίσματα, που λειτουργεί ως υλικό για ένα λουκ, που τονίζει τη φυσική σου λάμψη.



Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

Tα πιο cool ενυδατικά προϊόντα περιποίησης δίνουν όλα τα ωραία της ενυδάτωσης έτσι απλά!

Δοκίμασα το νέο LIMITED EDITION άρωμα του οίκου Burberry και είναι τόσο αναζωογονητικό…

Μολύβι ματιών: Πάντα θα υπάρχουν μικρά κι ωραία εξτραδάκια για την επιλογή, εφαρμογή και διατήρησή του

Οι πρώτες σημειώσεις και διαπιστώσεις μου για ένα ελληνικό beauty brand που με γοήτευσε με το “χαίρω πολύ”!

Το highlighter μπορεί να αντικατασταθεί για λίγο (αν σου’χει τελειώσει)

mood of the facebook
mood of the pinterest
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.