Φιλία: Η απόλαυση της ανάγκης να δίνεις και να δίνεσαι

by

Πόσα και πόσα έχουν γραφτεί γι’ αυτή. Η φιλία είναι σίγουρα γυναίκα. Ανεξάρτητη και εκρηκτική. Απαραίτητη, αλλά ικανή να σε οδηγήσει σε μονοπάτια που δεν μπορείς να διασχίσεις. Ωφέλιμη σίγουρα, γιατί έχει όλα τα εργαλεία που θα χρειαστείς για να βηματίσεις δύσκολους κι αδιάβατους δρόμους. Κι είναι κάπως μαγική, καθώς σε προκαλεί να κινηθείς αλλιώτικα…

Μην κάνεις φίλους αυτούς που σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα, αλλά αυτούς που θα σε αναγκάσουν να ανεβάσεις το επίπεδό σου.
Thomas Watson

Κοίτα μπροστά. Νιώσε την ενέργεια των φίλων που κινούνται γύρω σου. Η φιλία είναι μια αρετή. Μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ότι έχει πλούτη ή ότι βιώνεις φτώχεια. Που βρίσκεσαι; Μοιράσου. Μοιράσου στιγμές, σκέψεις και συναισθήματα. Απόλαυσε τη διαφορετικότητα των ανθρώπων, αλλά και την ανάγκη σου να δίνεις και να δίνεσαι.

Να αντιμετωπίζεις τους φίλους σου σαν να πρόκειται να γίνουν εχθροί σου και τους εχθρούς σου σαν να μπορούσαν να γίνουν φίλοι σου.
Χίλων ο Λακεδαιμόνιος

Η φιλία των γυναικών. Η δύναμη και το πάθος μαζί. Αυτή η σύνδεση ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα θηλυκά μπορεί να διατηρηθεί, αλλά και να διαφυλαχθεί μέσα στο χρόνο κάνοντας τις ώρες και τα λεπτά πολύτιμους σύμμαχους.

Κάθε φιλία είναι μια επαφή. Χρήσιμη, ευχάριστη και ωφέλιμη. Δεν έχει καμία σημασία αν σηκώνει χαρακτηρισμούς, μικρή, μεγάλη, ή ό,τι. Όταν υπάρχει επαφή, υπάρχει κάποιου είδους φιλίας.

Λένε ότι είμαστε φίλοι μ’ αυτούς που μας ευχαριστούν. Στην πραγματικότητα θέλουμε κοντά μας αυτούς που μας σπρώχνουν να τρέξουμε όταν μας κόβεται η ανάσα από την κούραση.

Δοκίμασε να συνδεθείς με γυναίκες που δεν ήξερες μέχρι χθες. Δες καλύτερα κάτω από μια γυναικεία φιλία. Εκεί θα βρεις γέλια, δάκρυα, αγκαλιές και άφωνες ματιές. Θα βρεις δισταγμούς κι επιθυμίες. Θα βρεις αγκαλιές και βόλτες. Θα βρεις σημάδια αγάπης κι απελπισίας. Θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για να τρέξεις μπροστά με μεγαλύτερη αντοχή.

Δεν υπάρχουν ξένοι, μόνο φίλοι που ακόμα δεν έχεις γνωρίσει.
Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς

πι.ες: Nα συνδέεσαι με γυναίκες που μέχρι πριν ένα λεπτό δεν ήξερες. Να συνδέεσαι και με κορίτσια που πίστευες μέχρι χθες ότι γνώριζες καλά. Να συνδέεσαι με πλάσματα αέρινα και αισιόδοξα, αλλά και μ’ αυτά που είναι λιγότερο χρωματιστά από εσένα. Να δίνεις ευκαιρίες και χρόνο στις φιλίες που σου σκάνε από το πουθενά. Να απολαμβάνεις τη διαφορετικότητα, εσένα και το χρόνο γενικά. Να σε φροντίζεις και να σ’ αγαπάς. Έτσι κάθε φιλία που κινείται γύρω σου θα ξέρει πώς να σου συμπεριφερθεί.

Έμπνευση για το κείμενο αποτέλεσε ένα υπέροχο #LalitaRetreats. Κι αν ήταν προϊόν περιποίησης θα ήταν κρέμα χεριών. Ιδανικό προϊόν για να μπορεί να έχει  τρυφεράδα το χέρι που απλώνεται μπροστά σου.

Η ομορφιά είναι συναίσθημα

Η κεντρική φωτογραφία είναι ένα σχέδιο μιας ενδιαφέρουσας καλλιτέχνιδας. Θα τη βρεις στο instagram ως lia_quax. Κάθε Σάββατο δίνει μια εικόνα εδώ, που συνοδεύει ένα από τα πιο αλλιώς κι αλλιώτικα ποσταρίσματα, που είναι υλικό για μια ιδιαίτερη φροντίδα, που ταιριάζει σε κάθε τύπο (επιδερμίδας).



Comments

  1. Σπουδαίο πράγμα να έχεις ανθρώπους διπλα σου να σε τονωνουν και να σε κάνουν να φτάσεις πιο ψηλά!

Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

Το νέο FAME Intense του οίκου Rabanne είναι πιο σέξι απ’ όσο περίμενα!

Έχεις καταλάβει ότι η σπιρουλίνα λειτουργεί ως δυναμωτικό για πιο ξεκούραστη κι αναζωογονημένη επιδερμίδα;

Πώς ένα NEO Micellar Water εισβάλλει στο μπάνιο μου και διεκδικεί τόσο τη χρήση του;

Tα πιο cool ενυδατικά προϊόντα περιποίησης δίνουν όλα τα ωραία της ενυδάτωσης έτσι απλά!

Δοκίμασα το νέο LIMITED EDITION άρωμα του οίκου Burberry και είναι τόσο αναζωογονητικό…

mood of the facebook
mood of the pinterest
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.