Εσύ ξέρεις πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου;

by

Μια ερώτηση που σηκώνει πολλές απαντήσεις. Ένα ντιπέιτ της ομορφιάς που έχει απασχολήσει πολύ με τα όποια αποτελέσματά του. Άλλοτε σου λένε να λούζεσαι καθημερινά, ακούς και το μέρα παρά μέρα ή κοντοστέκεσαι στο 2 ή και 3 φορές την εβδομάδα.

Ποιο είναι τελικά το σωστό; Υπάρχει σωστό; Τι λένε οι ειδικοί “στο πόσο συχνά να λούζεις τα μαλλιά σου;”

Πολλοί είναι οι παράγοντες που καθορίζουν το πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι. Οι ειδικοί επισημαίνουν να δεις προσεχτικά τον τύπο και την ποιότητα της τρίχας σου. Υπάρχουν κι οι πιο αυστηροί που σε παροτρύνουν να εστιάσεις στο τριχωτό της κεφαλής σου και κάπου εδώ να απαντήσεις σε ερωτήματα για τον τρόπο ζωής σου, αλλά και τον τρόπο που χειρίζεσαι τα προϊόντα περιποίησης, αλλά και τα προϊόντα styling. Όλα αυτά μαζί, λίγο ή πολύ επηρεάζουν το πόσο συχνά χρειάζεται να λούζεσαι.

Οι πιο σημαντικές ενδείξεις των αποτελεσμάτων από έρευνες των ειδικών δείχνουν ότι όταν δεν λούζεις τα μαλλιά σας συχνά, δίνεις εντολή στο τριχωτό της κεφαλής να παράξει λιγότερο σμήγμα και κατ’ επέκταση να μην έχει ανάγκη το καθημερινό λούσιμο. Μάλιστα, κάποιες φορές αυτό το δίνουν κι ως κλειδί για να σταματήσουν τα μαλλιά να εκκρίνουν υπερβολικό σμήγμα!

Όλα όσα κι αν ειπωθούν, γραφτούν κλπ, τελικά φαίνεται να μην υπάρχει κανόνας για το κάθε πότε πρέπει να λούζεσαι. Ιδανικά, οφείλεις να λουστείς όταν δεις ότι οι ρίζες των μαλλιών σου δείχνουν λιπαρές.

via GIPHY

Αν θες να αποφύγεις το καθημερινό λούσιμο, η χρήση του dry shampoo είναι σωτήρια.Comments

Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

Ομορφοχαμός στο TikTok με το anti-mascara hack

O Harry Styles υπογράφει πια την πρώτη του αντισυμβατική και γεμάτη χρώμα σειρά μακιγιάζ

Tα πιο σέξι χτενίσματα εντοπίστηκαν στους δρόμους του Παρισιού

Θες να ξέρεις όλα τα νέα κι ωραία προϊόντα που ξεχωρίζω;

Η Lily Collins κόβει μόνη της τις ωραιότερες parisian αφέλειες!

mood of the facebook
mood of the pinterest
  • Young woman washing hair in the professional hair salon.
  • Young woman washing hair in the professional hair salon.
  • Unless you are the Khaleesi, and your skin is impervious to all damage -even that caused by fire- you need to act now, before the winter arrives and your skin gets so damaged that you look like one of her dragons. #diy #beauty #skincare
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.