Ξέρεις πότε και πώς είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς αποσμητικό; 

by

Διανύουμε μια εποχή που έχει αποστάσεις. Κι οι αποστάσεις αυτές μας οδηγούν αναπόφευκτα στο να μη συνδεόμαστε. Ίσως κι η αγορά των αποσμητικών να περνάει κρίση. Θα ήθελα ήδη να έχω το ρεπορτάζ γι’ αυτό, αλλά μόλις το σκέφτηκα. Ο ιδρώτας μπορεί και να απασχόλησε λιγότερο μέσα στον αποκλεισμό της πανδημίας. Τώρα, όμως, είναι καλοκαίρι. Είμαστε στα έξω μας. Ναι μεν, με ασφάλεια, αλλά κινούμαστε έξω. Ιδρώνουμε λοιπόν περισσότερο, οπότε οφείλουμε μεγαλύτερη προσοχή κι οπωσδήποτε προστασία.

Το ρεπορτάζ χρόνων πάντως λέει ότι δεν ιδρώνουμε όλοι το ίδιο. Οι γυναίκες έχουν περισσότερους ιδρωτοποιούς αδένες, αλλά παράγουν όμως μικρότερη ποσότητα ιδρώτα από τους άνδρες. Επίσης, όσοι γυμνάζονται ιδρώνουν πιο γρήγορα, το λίπος αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, ενώ στην εμμηνόπαυση η έντονη εφίδρωση είναι ένα μεγάλο θέμα. 

Μιλώντας πολύ με ειδικούς και γνώστες της ιστορίας έχω μάθει και το μοιράζομαι εδώ ότι τα αποσμητικά είναι πολύ πιο αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται ευλαβικά σε τελείως καθαρή και οπωσδήποτε στεγνή επιδερμίδα! Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι το βράδυ είναι η τέλεια ώρα για τη σωστή χρήση τους, καθώς η θερμοκρασία του σώματος είναι χαμηλότερη και η παραγωγή ιδρώτα μικρότερη.

Προσοχή σε κάτι ακόμη sos! Όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει πολύ και θες να νιώσεις φρεσκάδα η ανανέωση του αποσμητικού δεν θα βοηθήσει μέσα στην ημέρα. Το να βάλεις το αποσμητικό σε επιδερμίδα, που δεν έχει σαπουνιστεί δεν θα απαλλαγείς από την κακοσμία του ιδρώτα.

Ένα από τα δικά μου αγαπημένα αποσμητικά της σεζόν είναι το Vinofresh της Caudalie. Είναι 100% vegan, έχει 98% συστατικά φυσικής προέλευσης, 0% parabens, χωρίς φαινοξυαιθανόλη, φθαλικές ενώσεις, ορυκτά έλαια, PEG, σιλικόνη και ίχνος από συστατικά ζωικής προέλευσης κι είναι με νερό από βιολογικό σταφύλι, σε συνδυασμό με βιολογικό ευκάλυπτο! Περισσότερα γι’ αυτό διάβασε στο review μου εδώ!

Να σε φροντίζεις και να σ’ αγαπάς όμορφε κόσμε!Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

Ας μιλήσουμε για το καλύτερο κολλαγόνο της επιδερμίδας

Tο πουά στα νύχια είναι μια very chic επιλογή για λίγη χαρά

Ξέρω πώς να κρατήσεις το eyeliner στη θέση του όλη μέρα

2 vegan makeup brands που ξεχωρίζω και σου προτείνω να δεις asap!

Να πώς να έχετε υγιή μαλλιά και μετά τα 40

mood of the facebook
mood of the pinterest
  • Duft 101 + Guy Approved Scents   - ALL THINGS BEAUTY - #Approved #beauty #Duft #Guy #Scents
  • Unless you are the Khaleesi, and your skin is impervious to all damage -even that caused by fire- you need to act now, before the winter arrives and your skin gets so damaged that you look like one of her dragons. #diy #beauty #skincare
  • Here a couple useful tips and tricks that can improve your writing and make it more dynamic. I'm sure you've heard your elementary teachers tell yo...
  • Image discovered by Sick Religion. Find images and videos about red, pale and lips on We Heart It - the app to get lost in what you love.
  • makeup art
  • val's chaotic mind
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.