Tι είναι το Domaine Clarins και γιατί έχει μαγέψει το κοινό του Γαλλικού brand Clarins;

by

Το Domaine Clarins είναι ένα συναρπαστικό κομμάτι γης στις Γαλλικές Άλπεις. Μάλλον είναι κάτι παραπάνω απ’ αυτό. Το μια φορά κι έναν καιρό δείχνει 2016 και αποτυπώνει λίγο ή πολύ ένα υπέροχο όνειρο που γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα. Είναι αναμφισβήτητα το αποτέλεσμα μιας ιστορίας αγάπης που περιλαμβάνει τη φύση και ένα όραμα για το μέλλον της ομορφιάς.

Αυτή η υπέροχη ιστορία της Clarins είναι στην πραγματικότητα η ιστορία του οικογενειακού οράματος και της σχέσης των ανθρώπων της με τη φύση και τα φυτά που αναπτύσσονται μέσα σε εκείνη, ειδικά όσα βρίσκονται στις Άλπεις.

Ο Jacques Courtin-Clarins, ο ευφάνταστος ιδρυτής του brand, ήταν ένας πραγματικός πρωτοπόρος και είχε από πολύ νωρίς τη διαίσθηση ότι το καθαρό αλπικό περιβάλλον θα μπορούσε να παρέχει φυσικά συστατικά που ήταν ωφέλιμα για την επιδερμίδα.

Προφανώς και το σημείο εκκίνησης μιας αυθεντικής εταιρικής φιλοσοφίας σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Όταν χρησιμοποιούνται τα οφέλη της φύσης, τότε γνωρίζεις και καλύτερα αυτή. Τότε συνειδητοποιείς πόσο εύθραυστη είναι και πόσο σημαντικό είναι να την προστατεύεις. Το σίγουρο είναι ότι μ’ αυτές τις σκέψεις και μπόλικες τζούρες ήθους και αισθητικής οι άνθρωποι της Clarins δημιουργούν ένα μαγικό περιβάλλον.

Για την ιστορία, ο Christian Courtin-Clarins αυτή την επίγνωση της μαγεία της φύσης την απόκτησε νωρίς, συγκεκριμένα όταν γεννήθηκε η πρώτη του κόρη το 1985. Ήταν μια αληθινή στιγμή συνειδητοποίησης που θα τον παρακινούσε να βάλει και την Clarins στην αναζήτηση του οράματός του για τη φύση.

Στη συνέχεια, το 1993, ο Christian γνώρισε τον πρίγκιπα Saddrudin Aga Khan και έμαθε για το Alp’Action, το περιβαλλοντικό του ίδρυμα. Αυτό έμελλε να σφραγίσει την επιθυμία του Christian να προστατεύσει τις Άλπεις μέσω μιας γόνιμης συνεργασίας με την Alp’Action. Κι έτσι ο Christian ξεκίνησε τη συνεχή υποστήριξή του σε αυτήν την περιοχή.

Έκτοτε, η Clarins συνεργάστηκε με την Alp’Action για την προστασία των πεταλούδων (εύθραυστοι μάρτυρες της ποιότητας του αέρα που αναπνέουμε) και με την Asters για να βοηθήσουν στην επαναφορά του μεγαλοπρεπούς (αλλά απειλούμενου) γενειοφόρου όρνου στην περιοχή. Η Clarins εργάζεται επίσης για να διατηρήσει τη χλωρίδα και την πανίδα των Άλπεων με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Σήμερα, το Domaine Clarins είναι ένα σημαντικό σύμβολο της περαιτέρω πορείας για την ομορφιά του αύριο, ένα εκπληκτικό μοντέλο που έχει να δώσει εξαιρετικά στοιχεία μακροπρόθεσμα.

Έτσι λοιπόν, από την ανάγκη για βιωσιμότητα σήμερα τα προϊόντα Clarins συγκεντρώνουν όλα τα πλεονεκτήματα μιας ενάρετης και ποιοτικής παραγωγής: φυτά που αναπτύσσονται καθώς οι εποχές ξεδιπλώνονται με σεβασμό στη φύση σε ένα έδαφος χωρίς ρύπανση, σε μεγαλύτερο υψόμετρο και σύμφωνα με τα κριτήρια της βιολογικής καλλιέργειας. Και οφείλεις να ξέρεις, ότι δεν χρησιμοποιείται βαρύ μηχανικό υλικό για να μην τραυματιστεί το έδαφος. Μόνο τα άλογα χρησιμοποιούνται για την απαλή εργασία της γης με σεβασμό στη ζωή του εδάφους, πλούσια σε πολύτιμους γαιοσκώληκες. Είναι μάρτυρες υγιούς εδάφους και βοηθούν στον αερισμό τους φυσικά. Αυτός είναι κι ο λόγος που η Clarins επέλεξε να χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνική. Στο μεταξύ, από αυτές τις ιδανικές συνθήκες προέρχονται και οι βέλτιστες συγκομιδές φυτών. Εξαιτίας αυτού, τα φυτά είναι γεμάτα από ποιοτικά συστατικά. Και τα καλύτερα συστατικά κάνουν τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης.

Ένας αλπικός βοτανικός κήπος

Το ότι μαθαίνουμε από τη φύση καθημερινά είναι γεγονός. Η Clarins έπαιρνε έμπνευση ανέκαθεν από τη φύση και μέσα σ’ αυτή αναζητούσε και αναζητά τρόπους προστασίας, ανανέωσης και ενυδάτωσης του δέρματος. Το Domaine Clarins»παράγει μια αξιόλογη επιλογή άγριων και καλλιεργούμενων φυτικών ειδών. Μια μοναδική συλλογή φυτών που βρίσκονται συνήθως στη φύση και τα φυτά που αναπτύσσονται στις πεδιάδες (σε χαμηλότερο υψόμετρο) “πειραματίζονται” στη ζωή σε μεγαλύτερο υψόμετρο στις Άλπεις.

Κάθε είδος μελετάται προσεκτικά και συλλέγονται πληροφορίες. Αυτές οι πληροφορίες προστίθενται στο Clarins Herbarium που περιέχει ήδη 250 φυτά.

Το Domaine Clarins έχει πρόθεση να αναπτυχθεί στο μέλλον και να φέρει νέους συνεργάτες σε αυτήν την εξαιρετική διαδρομή, αλλά και να εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές. Κι αυτές είναι όμορφες φιλοδοξίες για ένα πιο πράσινο και πιο ηθικό μέλλον.

Το 2019 20 είδη φυτών συγκεντρώθηκαν και μελετήθηκαν στα εργαστήρια της Clarins και τα δείγματα που δημιουργήθηκαν για περαιτέρω μελέτη έφτασαν τα 865. Το 2019 1,5 τόνοι φρέσκων φυτών συλλέχθηκαν και κατέστη δυνατή η λήψη 290 κιλών αποξηραμένων φυτών. Το Domaine Clarins είναι μία μεγαλοπρεπής τοποθεσία 24 στρεμμάτων στις Γαλλικές Άλπεις σε υψόμετρο 1400 μέτρων.

Το νου σου όμορφε κόσμε σ’ αυτές τις ιστορίες που κάνουν τη διαφορά στο κάθε προϊόν ομορφιάς, που προσγειώνεται στο μπάνιο και στην καθημερινότητά σου.Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

H κρέμα ματιών της Glow Era με τη δύναμη τεσσάρων φυτικών βλαστοκυττάρων είναι ό,τι πιο must-have μπορείς να έχεις για εφέ lifting!

Κalyka: Όσφρηση, υφή και συναίσθημα για ένα greek beauty brand με μικρή παραγωγή

Στη Skināēr βρήκα το πιο τέλειο Energy Boosting Mist

Έχεις δοκιμάσει Peel Of μάσκα προσώπου με xρυσό 24k & μαργαριτάρι;

H επιρροή του ωραιότερου κρεμώδες all-in-one gloss στην καθημερινότητά μου

mood of the facebook
mood of the pinterest
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.