Ιστορίες με χιόνι και τσιτωμένη επιδερμίδα από το κρύο

by

Υπερδοσολογία ανησυχίας και ξεγνοιασιάς μαζί. Από τη μία θες χιόνι κι από την άλλη το φοβάσαι. Βλέπεις οι λευκές νιφάδες σκορπούν μια αγνότητα. Αγνές οι προθέσεις σου στα παρακάλια να χιονίσει. Ξέρω. Σα μικρό παιδί που θέλει να μυηθεί στο χιονοπόλεμο και στα παιχνίδια. Πόλεμος συναισθημάτων. Παιχνίδια του μυαλού. Μετράς στιγμές μπροστά από αναμμένο τζάκι. Μια κουβέρτα στα πόδια. Ένα βιβλίο πιο κει. Μια ζεστή σοκολάτα αχνίζει. Η τηλεόραση παίζει χωρίς φωνή. Σε αφωνία εσύ. Θες παρέα να μοιραστείς, αλλά ωραία είναι κι η τούτη η μοναξιά. Μην αγχώνεσαι. Δικαιούσαι μια αναστάτωση. Είναι ο καιρός τέτοιος.

Κλείσε λίγο τα μάτια όπως είσαι στη βολή του σπιτιού σου. Νιώσε τη ζεστασιά των σκέψεών σου. Αφήσου στη στιγμή που ξεχνιέσαι με το τίποτα. Έτσι φτιάχνονται οι ιστορίες με χιόνι. Βγες λίγο έξω και νιώσε την τσιτωμένη επιδερμίδα σου από το κρύο. Καμία μάσκα δεν συγκρίνεται μ’ αυτή την αίσθηση. Και αυτή η τόνωση δε σηκώνει καμία διεργασία. Μόνο μια ανάσα και λίγα δεύτερα στο κρύο.

Σκέφτομαι ότι οι ιστορίες με χιόνι περιέχουν αυθάδεια. Κανένας αυθορμητισμός δεν κινείται. Δεν είμαι σίγουρη αν μ’ αρέσει πολύ ή απλά θέλω να ξεφύγω από τα ίδια και τα ίδια βλέποντάς το. Οι ιστορίες μαζί του έχουν μια συγκλονιστική γλίστρα στις αλήθειες του. Το χιόνι δεν είναι παίξε – γέλασε. Θέλει σωστό βηματισμό για να το διασχίσεις. Θέλει να ισορροπείς με ανασφάλειες και επιθυμίες.

Ατμόσφαιρα από συναισθήματα. Πολλά όλα αυτά που κάνει το χιόνι. Μια κλίση το κεφάλι σου. Γέρνεις στο μαξιλάρι. Ανοίγεις τα μάτια. Πίνεις μια γουλιά σοκολάτας και χαμογελάς τρυφερά. Είσαι στη ζεστασιά του σπιτιού σου. Κι αντί να μετράς τις νιφάδες, μετράς όλα όσα σου φέρνει ο χρόνος που σε καθηλώνει στο σπίτι και στη ζεστασιά του τίποτα. Διαχειρίσου το!

Να σε φροντίζεις και να σ’ αγαπάς όμορφε κόσμε

Η κεντρική φωτογραφία είναι ένα σχέδιο μιας ενδιαφέρουσας καλλιτέχνιδας. Θα τη βρεις στο instagram ως lia_quax. Κάθε Σάββατο δίνει μια εικόνα εδώ, που συνοδεύει ένα από τα πιο αλλιώς κι αλλιώτικα ποσταρίσματα, που λειτουργεί ως υλικό για ένα λουκ, που τονίζει τη φυσική σου λάμψη.Εκφρασου κι εσυ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

τελευταία κείμενα

Ξέρεις ότι η αφυδάτωση είναι από τις κυριότερες αιτίες της πρόωρης γήρανσης;

Υπάρχει σωστός δείκτης προστασίας από τον ήλιο;

Τι είναι αυτό που κάνει ένα body mist τόσο συναρπαστικό;

Το νέο FAME Intense του οίκου Rabanne είναι πιο σέξι απ’ όσο περίμενα!

Έχεις καταλάβει ότι η σπιρουλίνα λειτουργεί ως δυναμωτικό για πιο ξεκούραστη κι αναζωογονημένη επιδερμίδα;

mood of the facebook
mood of the pinterest
mood of the product
get in the mood

(ή αλλιώς γράψου στο newsletter)

 

Άφησε το email σου για να λαμβάνεις το newsletter μου.